Predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović danas je nakon obilježavanja 28. obljetnice ustrojavanja 1. gardijske brigade Tigrova oštro osudila djelovanje Ministarstva vanjskih i europskih poslova zbog toga što, kako je rekla, nije izvijestilo javnost o Marakeškoj deklaraciji o zakonitim migracijama i što sada izaziva prijepore oko tog dokumenta.

Predsjednica je kazala da “niti podržava niti ne podržava” Marakešku deklaraciju, drži da je globalni dogovor o migracijama potreban, ali “on ne smije biti prijeporno pitanje među državama”.

Pojasnila je da je iz dana u dan sve je veći broj država koje odustaju od toga sporazuma iz raznih razloga. J

– Ne povodim se za SAD-om niti Austrijom ili bilo kojom državom, nego za interesima RH kazala je predsjednica dodaviši da je guranje Marakeške deklaracije u fokus javnosti samo distrakcija od gorućih hrvatskih problema.

Prilikom obraćanja novinarima dogodila je jedna, u najmanju ruku, nevjerojatna situacija. Naime, novinar N1 Hrvoje Krešić bio je uporan sa svojim pitanjima koja se tiču Marakeškog sporazuma.

Predsjednica mu je u jednom trenutku uzela mikrofon te ga nije puštala iz ruke i povlačila ga je k sebi pa se novinar morao nagnuti kako bi se čulo njegovo pitanje.

Pogledajte snimku!

HNS: Nedopustivo je da se predsjednica dodvorava huškačima

Hrvatska narodna stranka (HNS) poručila je kako je nedopustivo da se predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović “opravdava i dodvorava huškačima, notornoj ekstremnoj desnici”, umjesto da s Vladom sukreira vanjsku politiku. Sukreiranje vanjske politike, naime, predsjednici stoji u opisu posla, a ne samopromocija i slične aktivnosti, poručuju u priopćenju HNS-ovci.

 

 Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime