PREDSJEDNICA REKLA ‘DA’ Stiže na sučeljavanje svih kandidata

HDZ-ova kandidatkinja Kolinda Grabar-Kitarović ipak će doći na sučeljavanje predsjedničkih kandidata koje sutra navečer organizira Hrvatska televizija


Informaciju o njenom sudjelovanju na sučeljavanju potvrdio je i stožer Kolinde Grabar Kitarović iz kojeg su poručili kako ‘svaki kandidat koji je prikupio 10 tisuća potpisa mora imati jednaku šansu, te da nikoga ne treba podcjenjivati, ali ni favorizirati prije prvog izbornog kruga’.


Prema neslužbenim podacima, na HRT-u u utorak očekuju svih 11 kandidata, a sučeljavanje bi trebalo početi oko 21:05.

To je sučeljavanje prethodno spominjao Zoran Milanović koji je od HRT-a tražio jamstvo da će se na sučeljavanju pojaviti i aktualna predsjednica.

Naime, Milanović je na Facebooku objavio kako je poslao službeni dopis HTV-u u kojemu traži da mu odgovore dolazi li Kolinda na sučeljavanje. Do sada nije išao na debate na koje ona ne dolazi, kao ni Miroslav Škoro.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

– Ovo je službeni dopis koji smo poslali HTV-u:

Predsjednički kandidat Zoran Milanović odazvat će se na debatu koju organizira HRT 17. prosinca 2019. godine ako će u debati sudjelovati i predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović koja na izborima za predsjednika RH sudjeluje kao kandidatkinja i brani svoj mandat. Ako HRT kao organizator debate može potvrditi i jamčiti dolazak predsjednice Grabar-Kitarović, u debati je spreman sudjelovati i Zoran Milanović te vas molim povratnu informaciju u tom smislu.’

Ali, odgovor HTV-a još čekamo. Dan uoči debate koju naveliko najavljuju, na javnoj televiziji ne žele reći dolazi li Kolinda Grabar-Kitarović na debatu ili ne. Odgovorite, javite nam jer ćemo još pomisliti da se HTV dogovara s HDZ-om nama i svima iza leđa. Nećete valjda Kolindu Grabar-Kitarović na stražnja vrata, po mraku dovesti na Prisavlje? Čekamo odgovor do utorka u 10 sati – objavio je na Facebooku.

Čini se da je odgovor u međuvremenu dobio, jer HRT javlja kako svi kandidati dolaze na debatu.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime