Predsjednica pojasnila što je rekla u Splitu: “Prije ću krepat nego se odreći svog kluba”

"Moje riječi se pokušavaju zlonamjerno reinterpretirati" - kazala je predsjednica

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović u svom sinoćnjem govoru u HNK Split izjavila da je Hrvatski nogometni klub Rijeka osamdesetih godina bio “nekakav rezervni klub za Partizan i Crvenu zvezdu“. To je izazvalo brojne reakcije u Rijeci i na Kvarneru.


HNK Rijeka je zatražila i službeno očitovanje predsjednice vezano uz njezinu izjavu o statusu riječkog kluba osamdesetih godina.

U ponedjeljak navečer stiglo je priopćenje predsjednice koje prenosimo u cijelosti.

“Poštovani gospodine Miškoviću,
Poštovani članovi Armade,

Sinoć sam u svome govoru vrlo jasno iznijela stav o statusu nogometnog kluba Rijeka osamdesetih godina. Kako se moje riječi pokušavaju zlonamjerno reinterpretirati, osjećam potrebu još jednom potvrditi svoj nedvosmislen stav: tadašnjim političkim utjecajima na upravu našega kluba, Rijeku se u kontinuitetu pokušavalo povezati s Beogradom.

Rijeka koju sam pratila kao navijačica još od školskih dana, nije ova Rijeka danas. Najtalentiraniji hrvatski igrači, poput Grobničana Zorana Šestana, sjedili su tada na klupi, dok su neki drugi, manje talentirani, ali politički podobniji dobivali priliku.


U tom kontekstu sam tadašnju NK Rijeku okarakterizirala kao rezervni klub. Znam dobro kakav je bio status Rijeke tih osamdesetih godina i nitko me ne može uvjeravati u suprotno. Armada je pri tome uvijek bila simbol hrvatske Rijeke, prkosa i otpora prema hegemonističkim politikama. Uvijek sam podržavala i dalje ću podržavati svoju Rijeku, svoj nogometni klub, svoje „Bijele“.

“Krepat’ ma ne molat” je i moje životno geslo i danas i budite uvjereni kako ću prije krepat’ nego se odreći svoje Rijeke! To sam geslo spomenula i preksinoć u govoru, zahvaljujući svojoj obitelji i voljenoj Domovini, posvećujući im Fulbrightovu nagradu za životno djelo!”, stoji u priopćenju.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

1 KOMENTAR

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime