PREDIZBORNE IGRE NA UŠĆU CETINE Članovi Nadzornog odbora NK Omiš tvrde da Most uništava lokalne klubove

Ponos omiškog sporta, NK Omiš, osnovan 1919. pod imenom Komita, nakon toga preimenovan u Iskru i konačno od 1955. kao NK Omiš pred ispadanjem je iz treće nogometne lige

Ponos omiškog sporta, NK Omiš, osnovan 1919. pod imenom Komita, nakon toga preimenovan u Iskru i konačno od 1955. kao NK Omiš pred ispadanjem je iz treće nogometne lige.


Svoje nezadovoljstvo radom Uprave kluba, koju je postavila aktualna MOST-ova vlast u Omišu, izrazili su predsjednik i članovi Nadzornog odbora NK Omiša Bruno Ćubelić, Ivan Madunić i Slobodan Kulić.

– Svjesni rezultatskog ponora u koji klub srlja upozoravali smo Izvršni odbor u polusezoni na nužne promjene u trenerskom i igračkom kadru. Grad je glavni pokrovitelj kluba, obećavani su novci nakon prodaje autobusnog kolodvora za izgradnju pomoćnog nogometnog igrališta, ali svi dogovori i obećanja su propali. Maćehinski odnos Uprave kluba koja je uvijek politička, ali nije nikada bila ovako nerazumna, doveo je do toga da klub od 1975. nije bio s lošijim rezultatom na tablicama. Doslovno je moguć krah, ispadanje iz 3.lige – tvrde predsjednik i članovi NO NK Omiš.

Ćubelić i Madunić tvrde da su mogli sazivati Skupštinu kluba i tražiti smjenu Uprave kluba na čelu s aktualnim dogradonačelnikom Omiša, Stipom Mekinićem, ali tvrde da ih je strah od političkih pritisaka i želja za opstankom na terenu u tome pokolebala.

– Redovito pratimo klub na gostovanjima, bodrimo ih, živimo za klub, a Uprava i Mekinić vrlo loše vode cijelu priču. Kakvu poruku šalje Mostova vlast mladima? Je li cilj motivirati momke ili je cilj lošom strategijom ispasti iz lige!? Sramota za Omiš i klub s takvom tradicijom. Naravno da ni u ovom slučaju nije pitanje novca već diletantizma i neznanja kako upravljati sportskim udrugama u gradu na ušću Cetine. Očito Metković, a poznajemo ovih dana iz medija slučaj NK Neretva,i Omiš povezuje slična vlast i jednako loš odnos prema lokalnim klubovima – tvrde Čubelić i Madunić.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0