Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović gostujući u RTL Direktu govorio je o napadu na Markovu trgu u kojem je jedan policajac ranjen iz automatske puške, a 22-godišnji napadač se nakon napada ubio.

Božinović je prvo govorio o mjerama koje su uvedene i koje će se tek uvoditi na Markovu trgu nakon napada.

“Policija uvijek ima mogućnost ograničiti slobodu kretanja, ali slijede nam razgovori sa saborom, vladom, Ustavnim sudom. Tamo je i crkva i stanari koji tamo žive… Automobili sad prolaze jer nema mogućnosti da se prolazi drugom ulicom zbog radova”, rekao je Božinović.

No ministar najavljuje novi, stroži režim ispred zgrade vlade i sabora.

“Tu će sigurno biti novi, striktniji režim. Ovo večeras i sutra je privremeno, tek se trebamo dogovoriti i odlučiti se za jednu od opcija koju je predložila policija nakon onog slučaja s lubenicama”, rekao je.

Hoće li novinari ubuduće moći pristupiti ministrima?

“Mislim da ne, to je i zbog njihove sigurnosti”, odgovorio je Božinović.

“Situacija je mogla biti i gora”

Kazao je kako je situacija mogla biti i gora.

“Da se odlučio za napad u neko drugo vrijeme, moglo je završiti s težim posljedicama. Ne treba zaboraviti da je jedan policajac, onaj koji je bio kod zgrade sabora, zapucao i vjerojatno nagnao na bijeg”, kazao je Božinović.

Božinović je rekao kako se ne slaže da je policija napravila propuste nakon napada jer nije odmah blokirala trg i jer je napadač uspio pobjeći s trga.

Rekao je i da to što se napadač ubio prije nego što ga je policija uhvatila ne znači da ga ne bi pronašli i da nije počinio samoubojstvo.

Na pitanje zašto policajci na visokorizičnom mjestu poput Markova trga nemaju pancirke i duge cijevi, Božinović kaže da policajci imaju i pancirke i duge cijevi, ali da ih stavljaju samo kod događaja koji su visokorizični.

“Oni sve to imaju, ali to stavljaju kad je sigurnosna prosudba takva. Na ovo nitko nije mogao preventivno djelovati, preventivno možemo donijeti nove režime”, kazao je Božinović za RTL Direkt.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

1 KOMENTAR

  1. Tuda slobodno su šetali svi Naši pređi,bilo bi uljudno i pošteno, da se u to ne dira, nego da se ostavi kako je to bilo i do sada! Drugovi vi ste ionako bili u TRNJU u zgradi ckskh-e,zato bi bilo poželjno da se vratite opet tamo i da se tamo utvrdite do ne besa bedemima, tvrđavama i svim osiguranjima koja su po vašim željama!Isto tako, to je mjesto gdje se nalazi i Crkva vjerski objekt koji bi trebao biti dozvoljen za posjetu svim vjernicima,oni su je i sagradili! a vi bi drugovi pronašli u ckskh opet svoj mir, kojega ste za vrime komunizma tamo uživali!

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime