Pred nama je posljednji vikend kalendarske zime. Ožujak je do sada donio promjenjivo vrijeme u kojem je bilo i juga i bure, a od jučer se vrijeme stabiliziralo.

Dobra vijest za sve one koji planiraju vikend provesti za otvorenom je da će proći u znaku suhog ili pretežno sunčanog vremena.

Danas je u Zagori bilo mjestimično slabog mraza, a uz obalu i na otocima minimalne temperature zraka bile su od 2 do 8°C. Popodne će biti relativno toplo s najvišim dnevnim temperaturama od 14 do 19°C. Puhat će slab vjetar s jugozapada.

U subotu nastavak pretežno sunčanog vremena, ali će zapuhati umjereno jugo koje ponegdje na moru može popodne imati pojačane udare. Bit će neznatno toplije u odnosu na petak.

Nedjelja će donijeti djelomično sunčano vrijeme, ali i jugo u stalnom jačanju. Popodne će biti i povećane naoblake. Jugo će biti umjereno do jako, popodne na moru s vrlo jakim udarima. Jutarnje temperature u porastu, najviše dnevne većinom od 14 do 19°C.

Najjače jugo puhat će u ponedjeljak kada će biti i olujnih udara. Bit će umjereno do znatno oblačno, tek ponegdje uz mogućnost slabe i prolazne kiše. Toplo, većinom od 14 do 19°C. Promjenjivije se očekuje u utorak kada će biti povremene kiše i grmljavine, a jugo će tijekom dana zamijeniti bura. Toplo, a s burom i hladnije.

Od srijede ponovno stabilnije, ali i hladnije s burom.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime