Uz preporuke za škole i vrtiće, donesene su i one za rad frizera, pedikera, brijača, kozmetičara, crkava. O tim je preporukama u Dnevniku Nove TV govorila ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Maja Grba-Bujević.

Ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Maja Grba-Bujević za Dnevnik Nove TV objasnila je što zapravo znači – kontakt.

”Definicija kontakta je ono što ćemo za duži period zaboraviti – nećemo se više rukovati, to ćemo dugo izbjegavati. Kontakt je da diramo svoje lice i onda kašljemo, pa dotaknemo površinu, pa ju netko drugi može dotaknuti”, ističe Grba Bujević.

Dodaje da se bliski kontakt uvijek mora izbjegavati i ističe da dulji boravak s drugima u istoj prostoriji predstavlja veliki rizik.

Na pitanje tko sve po novim mjerama treba nositi maske odgovorila je da ih trebaju nositi svi koji su u bliskom kontaktu ili idu u zatvoreni prostor u kojem se nalazi više ljudi.

”I ove mjere koje je HZJZ objavio jasno navode bliske kontakte – frizeri, manikeri, pedikeri, brijači. Ljudi koji idu u crkve također će se morati pridržavati mjera. Ali i mušterije se moraju pridržavati, ne ovisi sve samo o pedikerima i frizerima”, istaknula je.

Ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu naglašava da se klijente u salonima mora upoznati s time da će im se uzimati podaci. ”Da će dati svoj broj telefona i da će svaki frizer morati napisati vrijeme u kojem smo boravili u tom salonu. To nije zbog kontrole, nego u slučaju da dođe do nekakve zaraze da se može znati tko je u to vrijeme bio u tom salonu”, objasnila je Maja Grba-Bujević u Dnevniku Nove TV.

Više pročitajte OVDJE.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime