Pranić iz Zagreba donosi milijun kuna za gradnju Ulice kralja Tomislava

Nakon potpisivanja današnjeg ugovora, uskoro kreće postupak javne nabave pa će put Ulice kralja Tomislava krenuti građevinci koji će graditi kolnik i pločnik, ugrađivati instalacije i postaviti rasvjetu

Gradonačelnik Vrgoraca, Ante Pranić, potpisao je u četvrtak ugovor s Agencijom za plaćanja u poljoprivredi u Zagrebu težak milijun kuna koji će biti iskorišten za gradnju nove Ulice kralja Tomislava u novom naselju Put Škulja. Potpisivanje ugovora za novac dobiven iz europskih fondova organizirano je u prostorima Ministarstva prometa i infrastrukture. Spomenuta nova ulica je dio buduće istočne zaobilaznice Vrgorca koja će prolaziti od Doma zdravlja prema novom naselju.


Iako se izvorno za ovaj projekt trebalo dobiti 1,37 milijuna kuna, on je na koncu revidiran i smanjen na milijun kuna jer na ovom natječaju nisu bili prihvatljivi troškovi fekalne kanalizacije. Zato je prije nekoliko mjeseci Grad Vrgorac uložio svojih 200 tisuća kuna, a od Ministarstva regionalnog razvoja i europskih fondova je putem drugog natječaja dobiveno još 300 tisuća kuna, pa su zbog tehnološkog procesa građenja u isto vrijeme realizirane oborinska kanalizacija i fekalna kanalizacija, a svi računi prema izvoditeljima radova su odmah i podmireni.

Nakon potpisivanja današnjeg ugovora, uskoro kreće postupak javne nabave pa će put Ulice kralja Tomislava krenuti građevinci koji će graditi kolnik i pločnik, ugrađivati instalacije i postaviti rasvjetu. Time će Vrgorac za relativno malene novce dobiti kompletno novu ulicu u kojoj još ima neprodanih parcela za gradnju stambenih kuća. Kreće se i u postupak projektiranja preostale trase dionice na kojoj je ova ulica pa će Vrgorac dobiti zaobilaznicu i pristup parkiralištu koji će se graditi iznad Doma zdravlja, javljaju Vrgoračke novine.

Projekt izgradnje Ulice kralja Tomislava jedan je od značajnijih predizbornih obećanja gradonačelnika Ante Pranića i njegove stranke na lokalnim izborima 2016. i 2017. godine. Nakon što je nova administracija preuzela dužnost 27. lipnja 2016. krenuli su u ovom pitanju od nule, riješili imovinsko-pravne odnose, ishodili građevinsku dozvolu i sve prijavili na domaće i europske fondove za tri mjeseca. Ovih dana ubiru se plodovi toga rada.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0