Slučaj žigosanja zadarske djevojke zgrozio je Hrvatsku i izazvao brojne reakcije.

Jedan od onih koji se osvrnuo na slučaj je i poznati sinjski profesor Marko Buratović, koji svakodnevno u svojim kolumnama komentira društvena zbivanja.

Njegov status prenosimo u cijelosti i autentično:

Žigosanje. Inače sam blag profesor koji uvijek želi zaštititi učenike. Slučaj utiskivanja slova U na tijelo vršnjaka po ravnatelju škole je minimalistički čin. To nije istina i svi smo mi u društvu odgovorni. Nismo kristalno jasno odredili što ne valja. Što nije ljudski. Nismo se na pravi način obračunali sa svojom prošlošću.

Mi smo uvijek na mekoj granici dozvoljenog Tu nema meke granice. Mi kao društvo trebamo pronači crtača svastike sa Poljuda, mi ne smijemo kazniti Jure Zubčić koji je prepravio ubi u ljubi. Na fb ljudi koj se hvalisaju sa ustaškim uniformama i podignutim fašističkim pozdravom trebaju odgovarati. Naši čelnici ne smiju ići u dvije kolone u Jasenovac. Predsjednica se tamo treba pokloniti kao Willy Brandt. Naš stav treba biti jasan.

U Saboru još pola njih ne smije progovoriti na pravi način jer se boji svog prolaza na izborima. Reći da neki dio naše povjesti nije bio bajan je svjest koju moramo izgraditi.

Isto to mislim i komunističkom zločinu. Pa normalno da treba optužiti kolone mrtvih “protivnika “. Ne znam zašto bi to bilo teško poslije 70 godiina. Crkva sve to također treba osuditi. Ona šuti i nije svjesna da na taj način gubi.

Osnove svega u životu su dobri i loši ljudi. Svoj djeci na svom satu održao sam i predavanja na ovu temu. Oni to od mene moraju čuti. Ne smiju uživati u Kinezu koji ne zna što radi. Da ali netko ga je iskoristio. Tako može i njih. Priprema za život.

Ovo u biti malo , veliko U, ruši nam budućnost.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime