Požaru u Orebiću se ne nazire kraj, kod Metkovića i dalje aktivan, a u Konavlima se širi

Situacija na požarištu kod Orebića je nešto bolja, ali vatrogasce u Dubrovačko - neretvanskoj županiji čeka još puno posla

Na području Dubrovačko-neretvanske županije gori na tri lokacije: na Pelješcu kraj Orebića, u Konavlima u blizini Vojskog dola te u Općini Kula Norinska na području Neretve.


Požar kraj Orebića kod naselja Mokalo nastao je jučer oko 7 sati još uvijek ne jenjava.

– U Orebiću je stanje bolje, ali još to nije ni blizu gotovo. Vatrogasci će ostat na terenu, a i vojska je napravila smjenu. Moramo pripaziti da se ponovno ne aktivira i krene prema mjestu – kazao je za Dubrovački dnevnik županijski vatrogasni zapovjednik Stjepan Simović.

U Općini Kula Norinska bukuo je požar jučer oko 14 sati, a vatrogasci se trenutno bore s vatrom.

– Požar je u Neretvi aktivan, bit će tu još puno rada – naglasio je Simović.

Jutros oko 8 sati konavoski vatrogasci izašli su na intervenciju zbog gustog dima koji se nadvio u blizini Vojskog dola, kod mjesta Šilješci.– U Konavlima se požar širi prema Brotnicama i puno je posla pred nama. Tri kanadera su u zraku i pomažu nam s ovim požarima – zaključio je Simović za Dubrovački dnevnik.Zračne snage iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH cijeli su dan angažirani na gašenjima požara u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Nakon jutrošnjeg djelovanja jednog Canadaira na Pelješcu gdje je izbačeno oko 50 tona vode, trenutno se na jugu Hrvatske nalaze dva Canadaira, od kojih je jedan i dalje angažiran na požarištu Kula Norinska kod Metkovića dok je drugi Canadair upućen na novo požarište na području Čilipa.

Na Pelješcu se trenutno nalaze samo kopnene snage i to 102 pripadnika PP NOS-a Hrvatske kopnene vojske, javili su iz Morh-a.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime