POŽAR UŠAO U NOĆ Najnovije informacije s požarišta nam je dao glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković

Vatrogasce čeka duga noć

Jutros je oko 8 sati izbio požar kod Orebića, koji do sada još uvijek nije lokaliziran. Dok su zemaljske snage bile raspoređene na Pelješcu, planuo je još jedan požar kod Kule Norinske.


S Hvara je vidljivo kako je požar prešao na sjevernu stranu poluotoka, a nepristupačan teren otežava gašenje. Kanaderi su zbog noći povučeni s požarišta, a pred vatrogascima je duga noć.

Najnovije informacije o stanju na požarištima za DalmacijaDanas dao je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković.

Tucaković nam je rekao kako su cijeli dan imali pred sobom jako tešku situaciju, ali da se radom vatrogasaca, zračnih snaga i pripadnika MORH-a požar odbio od grada. Kada su udari bure postali manje intenzivni, tri kanadera su se aktivirala i priključila gašenju požara.

Sada gori samo u brdima, vjetar je još uvijek jak, ali vatra nije u blizini kuća. Vatrogasne snage u raspoređene oko kuća i naselja i tu će ostati cijelu noć. Snagama će se priključiti još 45 vatrogasca iz Splitsko – dalmatinske županije.

Na požarištu se ukupno nalazi oko 300 vatrogasaca. Angažirane su snage iz Šibensko – kninske, Zadarske, Splitsko – dalmatinske, Primorsko – goranske i Koprivničko – križevačke županije.Što se tiče požara kod Kule Norinske, situacija na požarištu je bolja. Još uvijek su aktivna dva kraka koja nisu pod nadzorom vatrogasaca. Tamo su prebačene snage Šibensko – kninske i Zadarske županije te Državne intervencijske postrojbe Zadar, koje su raspoređene na požarištu.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime