POVRATAK U HNL ZBILJU Hajduk sutra protiv Rudeša, na put ne idu Lopez i Ohandza

Hajduka nakon utakmice s Evertonom očekuje povratak u HNL

Nakon prve utakmice play ogga Europa lige, Hajduk se vraća obvezama u HNL-u. Sutra ih od 19 sati Hajduk gostuje kod Rudeša.


Trener Bijelih, Joan Carillo za početak je kazao:

– Analizirali smo utakmicu s Evertonom, vidjeli smo gdje smo griješili, ali i što smo dobro radili. Jedna stvar je jasna, Everton je dobra ekipa, ali mi smo bili konkurentni. Nakon analize smo shvatili da možemo ispraviti te greške, a to je bitno- kazao je Carillo, te nastavio.

– Serija grešaka ekipnih, postava zaleđa, distance između linije nisu bile dobre. Što se tiče posjeda lopte, imali smo jednaki posjed, imali smo šansi koliko i oni igrajući na Goodisonu. Čak i više nego oni, s ekipom s kojom se financijski ne možemo mjeriti. Dat ću vam primjer, u drugom dijelu utakmice mogli ste čuti navijače Evertona koji zvižde svojim igračima. Za mene rezultat nije pravedan, budući da smo trebali po šansama barem postići jedan gol. Izgubili smo jednu utakmicu, ali rezultat je još uvijek otvoren i borit ćemo se za to, ali iza Rudeša- kazao je trener Carillo.

Novinare je zanimala i situacija u ekipi Bijelih.

-Borja Lopez i Ohandza neće ići na put. Ohandza ima problema s mišićem, nije ništa ozbiljnije, ali liječnička služba je savjetovala da je bolje da ga se odmori. Erceg i Tudor su spremni- pojasnio je.


Carillo je iznio i svoje mišljenje o protivničkoj ekipi.

-Igrači su jako dinamični, zato su i opasni. Odnijeli su neke bodove s teških gostovanja. Radimo sve da nas ne iznenade. Jako su dobri u tranziciji, kada oduzmu loptu idu jako vertikalno. Moramo biti koncentrirani, jako bitna utakmica i moramo pobijediti. Igrači, klub, stručni stožer svi smo fokusirani na Rudeš- kazao je strateg Bijelih.Novinari su iskoristili priliku i da upitaju Carilla o tragediji u Barceloni, koja je njegov grad, te ih je zanimalo je li prije utakmice u Liverpoolu saznao za napad u Španjolskoj.

-Prije svega, jako me rastužuje da se u današnje vrijeme to događa. Sućut obitelji žrtava. Trebalo bi se pokušati više boriti protiv tih stvari kojih ima na svakom kutku svijeta- odgovorio je.

Trener Rudeša je Španjolac Inaki Alonso, poznajete li ga?

-Što se tiče Inakija, imamo prijateljski odnos, poznajemo se iz Španjolske. Trener je to koji ima jako dobru filozofiju i metode pripreme igrača. Nedostaje mu malo vremena da bi uspio to proširiti. Njega bi najbolje okarakterizirala riječ – organizacija. Dosad smo se čuli tri, četiri puta, na prijateljskoj bazi. Zanima ga kultura, hrvatski običaji, kakva je liga, pomogao sam mu kao čovjek- glasio je Carillov odgovor.

Da vam je netko prije deset godina rekao da ćete u HNL-u voditi momčad, a da će na suparničkoj klupi biti Španjolac što bi rekli?

-Sigurno bi se nasmijao, rekao bi nemoguće. Sutra ću voditi jaku momčad kao Hajduk protiv jakog trenera.-

Novinare je zanimala i činjenica da se bliži kraj prijelaznog roka, te su upitali Carilla  boji li se da bi itko mogao otići i želi li možda on nekog dovesti?

-Radimo na tome da se popuni napadačko mjesto, ali to je teško. Tražimo poseban profil, zadovoljan sam s ovim što imamo. Bilo bi mi žao da neko ide, ali znam da je to, ako se dogodi, za dobrobit kluba i igrača. Mario (Branco ) radi jako dobar posao i po tom pitanju sam miran-, zaključio je Carrillo.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0