Centralna svečanost IX. susreta kulturnog stvaralaštva nacionalnih manjina Grada SplitaDom je tamo gdje je pjesma” održat će se sutra, 9. svibnja 2019. godine u 19 sati u Velikoj dvorani Doma Hrvatske vojske „General-bojnik Ivo Jelić“ na Poljudu. Splićanima će se ovom prigodom predstaviti Slovensko kulturno društvo “Triglav” Split i članovi dječje skupine Kekec, Srpsko kulturno društvo “Prosvjeta” Split, Zajednica Crnogoraca Split, Kulturno društvo Bošnjaka “Preporod” Split, Demokratska zajednica Mađara Hrvatske udruga SDŽ-e te Novi mađarski kulturni centar.

Od 17 sati posjetitelji će se u foajeu Doma HV-a moći upoznati s nošnjama i tiskovinama nacionalnih manjina, a po završetku centralne svečanosti, u 20.30 sati domaćini će sve okupljene počastiti svojim tradicionalnim kolačima.

Manifestacija “Dom je tamo gdje je pjesma” održava se povodom Dana Europe, u organizaciji Koordinacije Vijeća i predstavnika nacionalnih manjina grada Splita uz pokroviteljstvo Grada Splita, a kao dio programa proslave ovogodišnje Sudamje.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime