Na Facebook stranici Gospa Sinjska objavljeno je kako je u Nazaretu otkriven reljef Gospe Sinjske, rad ak. kipara Kuzme Kovačića.

– Povijesni dan za sve štovatelje Čudotvorne Gospe Sinjske – u Nazaretu je otkriven reljef Gospe Sinjske, rad ak. kipara Kuzme Kovačića. Otkrivanje reljefa organizirano je u sklopu velikog hodočašća iz Sinja u Svetu Zemlju, hodočašća kojem su se priključili i ljudi iz drugih krajeva, a posebno spominjemo Ramu i ramski kraj. Hodočasnike u Isusovu domovinu predvode oci franjevci, na čelu s fra Joškom Kodžomanom, provincijalom Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja (Split) i fra Petrom Klapežom, gvardijanom i upraviteljem Svetišta Gospe Sinjske. Kako je i predviđeno programom, hodočasnici su u srijedu, 14. studenoga 2018., osim Nazareta posjetili i Tabor. Svakako, središnji događaj bio je otkrivanje spomenutog reljefa i euharistijsko slavlje u Bazilici Navještenja, na mjestu gdje je “Riječ tijelom postala” – objavljeno je na stranici Gospa Sinjska.1 KOMENTAR

  1. LAŽNA SINJSKA GOSPA,PODVALA ZLOČINAČKE CRKV E U HRVATA.!!

    O KAKVOJ TO VITEŠKOJ IGRI GOVORE DINARSKI TRIBALNI KATOKLICI, MLETAČKI PLAĆENICI ,HAJDUCI. A POVIJESNA ISTINA ZNA DRUGAČIJU PRIČU O TOJ ALKI( ALCI) O KOJOJ SE SNIMA I FILM.PA EVO MOGA SAZNANJA O NJOJ.
    POČELO SNIMANJE LAŽNOG KATOLILČKOG ,KRVOLOČNO KASTINSKOG MITA KOJI ĆE DOKAZATI DA SU GORŠTACI SA DINARSKLIH OSOJA I RPISOJA , HAJDUCI,MLETAČKI PLAČENICI,UZELI GOSPINU SLIKU IZ CRKVE U RAMI I PREBJEGLI PRED TURCIMA NA TERITORIJ ZAPADNE KRŠĆANSKE KASTINSKO-ZLOČINAČKE ORAGANIOZACIJE,MLETAĆKIH DUŽDEVA, KOJA JE TIME HTJELA DOKAZATI ,ONOM NEUKOM ,SLIJEPO ODGAJANOM KATOLIČKOM PUKU DA JE TAMO POD OSMALIJAMA ŽIVOT NEMOGUĆ ,A O VJERI SE NE SMIJE NI MISLITI. A ONO OBRATNO. NA STRANI ZGRATAČKO-KASTINSKO-ZLOČINAČKOG KATOLIŠTVA, U MLETAČKOM CARSTVU, SE ROBUJE, A POSEBNO POD FRANKOPANIMA I ZRINSKIM, A U BOSNI FRANJEVCI GRADE CRKVE I SAMOSTANE ,PA RAJA BOLJE ŽIVI NEGO U KATOLIČKOM KRVOLOČNOM MILJEU.NISU ROBOVI VEĆ PRAVI GRAĐANI ,ISTINA KOJI PLAĆAJU POREZ U NATURI. TREBA PROČITATI KNJIGU IVANA LOVRENOVIĆA, BOSANSKOG KNJIŽEVNIKA I POVIJESNIČARA KOJI OTKRIVA SVU LAŽ I FALCIFIKATE KATOLIČKE CRKVENE I ONE DRUGE POVIJESTI ,TIČUĆI SE SINJSKE ALKE, KOJA SE TEMALJI NA TOBOŽ NEKOM ČOJSTVU I JUNAŠTVU ,POD KRIŽEM I PATRICAMA ,A SVE PROTIV ISLAMA ,OSMALIJA I TERORA POD OSMANLIJAMA. A POŠTOVANI KNJIŽEVNIK I POVIJESNIČAR ,IVAN LOVRENOVIĆ U SVOJ KNJIZI RAZOTKRIVA NAJVEĆU LAŽ I PREVARU NA KOJOJ ZIDAJU MIT O SINJSKOJ ALKI ,DA JE SLIKA SPAŠENA OD OSMALIJA KOJI U SVOJIM POHODIMA ,SVE ŠTO JE KRŠĆANSKO,UNIŠTAVAJU . MEĐUTIM, U BOSNI ,POD OSMANLIJAMA, SELJACI ŽIVE SLOBODNIJE NEGO POD KASTINSKO-PLJAČKAŠKO-ZLOČINAČKOM CRKVOM NA ZAPADU.TA KNJIGA NOSI NASLOV=BOSANSKI HRVATI=, PREMA TOME, SINJSKA ALKA JE NAJVEĆA LAŽ I PREVARA PODMETNUTA OD MLETAČKIH DUŽDEVA U SLUŽBI ZLOČINAČKOG KATOLIČKOG -KRVOLOČNOG RIMA U ČIJOJ ZLOČINAČKO-PLJAČKAŠKOJ SLUŽBI SU SLUŽILI SINJANI I SVI OSTALI DUŽ DALAMTINSKE OBALE DO NERETVE I DINARSKIH OSOJA I PRISOJA.. PA O PREBJEGLIM KMETOVIMA ZRINSKIH I FRANAKANA,OD ZRINA DO NERETVE , TREBA PROČITATI POVIJESNU ISTUINU KOD PROFESORA IVE GOLDSTEINA I NJEGOVE PROFESORICE KLAIĆKE ,KOJI OBOJE GOVORE O FEUDALIZMU U BOSNI I HRVATSKOJ, SA RAZLIČITIH STAJALIŠAT ALI SUŠTINA ISTA.
    TREBA ,JEDNOM ZAUVJEK, RAZOTKRITI PRAVU ISTINU O SLICI GOSPE SINJSKE ,PIŠE IVAN LOVRENOVIĆ, KOJA U SINJU VEĆ 3OO GODINA BIVA PREDSTAVLAJANA KAO MIT,KAO JUNAČKI PODVIG TIH DINARSKIH HAJDUKA ,KOJI PRED TURSKIM ZULUMOM ,OSIM SPAŠAVANJA GLAVE ,SPAŠAVAJU I VJERSKE SVETINJE ,PA SU U TOJ ŽIVOTNOJ NEIZVJESNOSTI, U BIJEGU PRED TURCIMA, NOSILI I SVOJE VJERUJUĆE PREDMETE, RELIKVIJE., MEĐU KOJIM JE POSEBNO MJESTO I RIZIK UZIMALA SLIKA GOSPE.. MEĐUTIM, POVIJSNA ISTINA JE DRUGAČIJA. MLETAČKI VOJNICI SU 1687 GODINE ,U BIJEGU PRED TURCIMA , NA POZIV MLETAČKOG PROVIDURA ANTUNA ZENA ,PRIJE BIJEGA IZ RAME ZAPALILI TAMOŠNJI SAMOSTAN ,KOJEG SU TAMOŠNJI KRŠĆANI IZGRADILI UZ POMOĆ OSMANSKIH VLASTI I TOM PRILIKOM UZELI GOSPINU SLIKU DA NA ZAPDAU, U DALMACIJI , U PODRUČJU VLADAVINE MLETAČKIH DUŽDEVA, SE PREDSTAVE KAO ŽRTVE KOJE SU UZ SAV ŽIVOTNI RIZIK MISLILI I NA GOSPU, NJIHOVU VJERUJUĆU SVETINJU. A POVIJEST KAŽE ,DA SU TO BILI NAJMANJE VJERUJUĆI HAJDUCI ,VEĆ OKRUTNI PLAĆENICI KOJI SU ZNALI SAMO ZA PLJAČKU A NIKAKVU IDEJU. TOM SMIŠLJENOM LAŽI VEĆ 3OO GODINA KATOLIČKA ZLOČINAČKA CRKVA OBAMNJUJE NAROD, A POSEBNO VJERNIKE. O ČEMU PIŠE POVIJESN IČAR LOVRENOVIĆ U SV OJ KNJIZI ,=BOSANSKI HRVATI=.

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime