POTVRĐENE SUMNJE Učenik OŠ Marjan pozitivan na koronavirus, dio učenika došao je u školu pa vraćen

Neka djeca su jutros došla u školu, a djeci je oko 8 sati javljeno da je jedan učenik pozitivan nakon čega su roditelji djecu vratili kućama

Diana Nonković

Kako smo jučer izvijestili, na području Splitsko-dalmatinske županije jučer su zabilježena tri nova slučaja oboljelih od koronavirusa. Dvije osobe su iz Splita dok je jedna osoba iz Solina. Panika je nastala i u OŠ Marjan gdje je jedan od učenika bio u kontaktu sa zaraženom osobom, a danas je stigla potvrda da je jedan od učenika pozitivan na koronavirus.


Potvrdila je to dr. Diana Nonković, glavna epidemiologinja splitskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo.

– Imamo oboljelu osobu za koju pretpostavljamo da se zarazila tijekom boravka u susjednoj državi. U sklopu obrade njenih kontakata, testirali smo užu obitelj bez obzira što nitko nije imao simptome. Ustvrdili smo da je troje članova najuže obitelji asimptomatski pozitivno na Covid.

Radi se o jednoj odrasloj osobi i dvoje djece. Od to dvoje djece jedno je učenik splitske osnovne škole. Od jutros epidemiolozi obavljaju razgovore iz tog razrednog odijeljena, svi će biti u samoizolaciji 14 dana. Danas će se obaviti testiranje djece, a testiranje će se obaviti i nakon samoizolacije.

Drugo dijete još nije vrtićke ni školske dobi – kazala nam je Nonković.

– Testiranja su u tijeku, više od 30 osoba će biti podvrgnuto testiranju. Dio je već testiran. Svi su dobili upute, svi su već u samoizolaciji i dosta široko se obrađuju kontakti. Imamo kontakt iz Srbije i BiH. Uglavnom iz susjednih zemalja koje imaju puno lošiju situaciju – rekla je Nonković.

Posjetimo, zaraza se dogodila u razredu OŠ Marjan. Prvo je zaražen djed učenika. Razred se jučer svojevoljno povukao u samoizolaciju. Do jutros školi nije stigla bilo kakva epidemiološka uputa. Neka djeca su jutros došla u školu, a djeci je oko 8 sati javljeno da je jedan učenik pozitivan nakon čega su roditelji djecu vratili kućama.

Doznajemo da škola radi sve što se može raditi vezano uz dezinfekciju i epidemiološke mjere.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime