U Starom Gradu je potvrđen jedan slučaj zaraze koronavirusom.

– Sugrađaninu je virus utvrđen tijekom samoizolacije i osoba je asimptomatična. Radi se o djelatniku Doma za starije i nemoćne osobe koji nije bio u kontaktu sa štićenicima Doma, poručio je Stožer.

Epidemiolozi poduzimaju sve potrebne mjere i radnje te su svi kontakti zaražene osobe stavljeni u samoizolaciju i prema procjeni struke biti će adekvatno tretirani.

Stožer civilne zaštite poziva građane da ovu situaciju prihvatimo mirno, staloženo i solidarno, bez panike, stigmatizacije i širenja glasina koje su u ovoj situaciji nepotrebne i štetne.

– Ovaj slučaj je podsjetnik da je virus još uvijek među nama te da je nužno pridržavanje svih mjera, osobito pojačane higijene i socijalne distance, uz preporuku nošenja maski, osobito u javnim,zatvorenim prostorima. Posebno apeliramo na ugrožene skupine na pojačan oprez i odgovornost. Molimo građane da prate službene objave i informacije Stožera i postupaju sukladno njima. Samo zajedno možemo uspješno obuzdati daljnje širenje zaraze i zadržati iznimno povoljnu epidemiološku situaciju u našem gradu i na našem otoku, izvijestio je Stožer.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime