POTPISAN SPORAZUM SOLINA S HRVATSKIM CESTAMA Prihvaćeni svi zahtjevi Grada Solina

Gradit će se nadvožnjak i pristupne rampe kod bivšeg Mercatora

Danas je na adresu solinske gradske Uprave stigao potpisan i ovjeren Sporazum od strane predsjednika Uprave Hrvatskih cesta iz Zagreba. Riječ je o Sporazumu između Hrvatskih cesta i Grada Solina, a kojim su se Hrvatske ceste obvezale usporedo s izgradnjom nadvožnjaka kod Salona Mall-a (ex Mercator) odmah naručiti prometni elaborat, osigurati u svom proračunu sredstva za projektnu dokumentaciju, ishoditi potrebne dozvole te pokrenuti javnu nabavu za izvođenje radova na pristupnim rampama, izvijestio je Grad Solin na svojim službenim stranicama.


No, najvažnija stavka u Sporazumu, na čemu je Grad Solin, a i sam gradonačelnik Dalibor Ninčević insistirao jest da se u tijeku izgradnje nadvožnjaka nastavi i izgradnja Rampe, odvojka iz pravca Splita na Matoševu ulicu (Mravinačku cestu) kao i odvojak iz smjera Solina (kod Tommy-a) u pravcu Splita.
Važnu stavka je i kako će Grad Solin po Sporazumu imenovati dva predstavnika za praćenje realizacije projekta koji će o tome redovito izvještavati gradonačelnika.

– Ovim potpisivanjem Sporazuma između Grada Solina i Hrvatskih cesta iz Zagreba stanovnici, njih 15 000, naselja Priko vode, Mravince i Kučine dobiju prometnu povezanost sa Splitom najbržim i najlogičnijim pravcem. Tijekom izgradnje samog nadvožnjaka i odvojaka svi ćemo trebati strpljenja i razumijevanja, ali vjerujem da će se na kraju isplatiti.- izjavio je gradonačelnik Solina.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0