Na neobičnu ideju došla je jedna Paškinja; ukrotiti buru u staklenku i ponuditi je kao suvenir.
Tim povodom, Morski.hr porazgovarao je s idejnom začetnicom ovog “proizvoda”, Rosanom Fabijanić.
[fb_pe url="https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10216351024799674&set=a.1036220997223&type=3&theater" bottom="30"]
– Bura je samo jedan u nizu paških brendova. Pašku janjetinu, nadaleko poznati sir, vino žuticu, skutu, sol i čipku odavno smo spakirali i uspješno plasirali na tržište, međutim s burom je to ipak malo teže. Bura je, u malim količinama naravno, zdrava prirodna aromaterapija. Ona nam prenosi morski aerosol koji čisti sinuse i pluća. Kako buru ne možemo konzumirati pomoću žlice ili vilice, a niti kroz tablete, burin reful zatočen u staklenci, zasad je samo suvenir – kaže Fabijanić i upozorava:
– Naravno, staklenku možete otvoriti i pokušati udahnuti sadržaj, ali staklenku otvorite pažljivo jer zimska orkanska bura ruši sve pred sobom.
[fb_pe url="https://www.facebook.com/Borshaidea/photos/a.592948570896310/684833141707852/?type=3" bottom="30"]
U planu je i punjenje staklenki ljetnim maestralom, laganim osvježavajućim vjetrom s mirisom smilja i kadulje, otkriva nam svoje planove i kaže da u slobodno vrijeme kroz domaću radinost stvara lokalne, paške suvenire. Izrađuje torbe, cekere od platna na kojima rukom crta pašku čipku, mirisne jastučiće punjene smiljem, lavandom i ružmarinom, platnene vrećice sa suhom kaduljom za čaj, vrećice sa paškom soli i mnoštvo drugih ideja koje možete pogledati OVDJE.
Za tegle s burom kaže da su sad u radnoj verziji i da traži adekvatan dizajn za konačan proizvod. Dakle, natječaj za dizajn je otvoren.