Lokalni stožeri civilne zaštite dobili su uputu o načinu primjene Odluke o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događaja ( Narodne novine br. 32/2020).

Posljednjih dana javilo nam se dosta čitatelja s područja Dalmacije koji tvrde da su benzinske postaje, odnosno njihova okolica, postali nova okupljališta te se pitaju koji je smisao ograničavanja rada trgovinama do 17 sati, kada se iza tog sada na benzinskim postajama i dalje mogu kupiti mnoge stvari kao u trgovinama.

S obzirom na neprihvatljiva okupljanja na pojedinim benzinskim postajama koja predstavljaju rizik za prijenos bolesti COVID-19, mnogobrojne upite i različita tumačenja u vezi s trgovačkom djelatnošću na benzinskim postajama, a uzimajući u obzir i svrhu zbog koje je predmetna Odluka donesena, daje se uputa:

– Za vrijeme proglašene epidemije koronavirusom COVID-19, ostali proizvodi koji se prodaju na benzinskim postajama mogu se prodavati samo osobama koje kupuju gorivo i plin, a cijelo vrijeme način rada benzinskih postaja mora biti organiziran na način da se strogo poštuju sve mjere i preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.


Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime