Popularna trgovina odjeće ukida 800 radnih mjesta: “Teška, ali neophodna odluka”

“Ako broj dobrovoljaca u ovom programu bude nedovoljan, donijet će se odluka o socijalnoj selekciji”, najavila je tvrtka


Zbog krize prouzročene epidemijom covida-19, H&M (Hennes & Mauritz) u Njemačkoj namjerava smanjiti broj radnika. Tvrtka navodi da to planira provesti društveno odgovorno, no mediji i sindikati u toj zemlji tvrde nešto drugačije.


Glasnogovornica tvrtke za Business Insider je objasnila da je H&M na ovaj korak prisiljen zbog održanja konkurentnosti u situaciji kad se tvrtka mora nositi s krizom, kao i zato da zadrži izglede za daljnji razvoj i za zadržavanje stabilnosti preostalih radnih mjesta, prenosi Poslovni.hr.

“Zbog toga H&M Deutschland mora donijeti teške, ali neophodne odluke”, prenio je Business Insider njene riječi:

“H&M Deutschland trenutno pregovara s odgovornim odborima za suodlučivanje o ukidanju 800 radnih mjesta u trgovinama H&M, što odgovara oko 5 posto svih kolega u H&M u Njemačkoj.”

Mediji prenose da se predviđena brojka otpuštanja namjerava doseći na dobrovoljnoj osnovi.

“Ako broj dobrovoljaca u ovom programu bude nedovoljan, donijet će se odluka o socijalnoj selekciji”, najavila je tvrtka.Mediji u Njemačkoj, međutim, prenose “Business Insider” da je uprava tvrtke predstavila radničkom vijeću program u kojem se kao “predestinirana skupina za otpuštanja” navode radnici koji su na roditeljskom dopustu, odnosno oni koji nisu kadri preuzimati udarne termine poput rada subotom. Njih se po zakonima u Njemačkoj ne može otpustiti tijekom roditeljskog dopusta, ali može, kao tehnološki višak, po povratku s njega.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
1
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
9
Grrr
1
Molim?
3Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime