Na splitskom Trgovačkom sudu otvoren je predstečajni postupak nad RNK Splitom. Ne, nije vijest iz nedavne prošlosti, tako funkcionira pravosuđe u nas, pa tko izdrži… Jer predstečajni postupak je (prvi) put bio pokrenut još tamo u srpnju 2017. godine.

Tada je vlasnik i predsjednik kluba Slaven Žužul sam inicirao predstečajnu nagodbu s planom financijskog restrukturiranja RNK Split. Koje je uključivalo 70 postotni otpis duga kojeg su prema klubu imali brojni pojedinci, igrači i treneri, ali i institucije. Tada je nekadašnji prvoligaš s Parka mladeži imao dug od preko 60 milijuna kuna!

“Iz šupljeg u prazno”

U protekle nešto više od dvije i pol godine svašta se događalo, prelijevalo iz šupljeg u prazno (sredinom 2018. godine je čak Trgovački sud donio rješenje o obustavi predstečajnog postupka te podnio prijedlog ta otvaranje stečajnog postupka nad klubom, koje je potpisao sudac Jozo Ćaleta, zbog neisplate plaća u iznosu od gotovo milijun i pol kuna), točnije predstečaj se obustavljao i otvarao rješenjima splitskog te višeg suda.

Uglavnom je bilo pitanje manjkavog popisa dugova RNK Split te sporova koji se vode protiv kluba. Osnovni razlog, blokada računa te milijunski iznos nepodmirenih obaveza, i dalje postoji pa tako “kod dužnika postoji predstečajni razlog prijeteće nesposobnosti za plaćanje”, procijenila je sutkinja Trgovačkog suda Katarina Mikulić.

Vjerovnici, prijavite tražbine

Pozvani su svi vjerovnici koji na FINI trebaju prijaviti svoje tražbine, a naravno iz RNK Split će potom na sudu osporiti ili priznati ta potraživanja, na ročištu zakazanom početkom svibnja.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime