Jučer je s početkom u 20 sati u Gradskoj vijećnici Grada Sinja održana sjednica Vijeća mjesnog odbora Sinj, na kojoj niti iz drugog pokušaja nije izabran predsjednik Vijeća mjesnog odbora čime Vijeće ponovno nije konstituirano.

Gradonačelnica Kristina Križanac, sukladno članku 46. stavku 7. i 8. Odluke o izboru članova vijeća mjesnih odbora s područja Grada Sinja („Službeni glasnik Grada Sinja“ br. 02/15) u narednih 30 dana po treći puta će sazvati konstituirajuću sjednicu Vijeća mjesnog odbora Sinj, a ako ni iz tog zadnjeg pokušaja VMO Sinj ne bude konstituirano, raspisat će se i održati novi izbori.

Naime od 11 izabranih članova VMO Sinj, sjednici je nazočilo svih 11 članova.

Bila su tri prijedloga za izbor predsjednika i to:

1. Branimir Romac (HDZ), predložen od strane svoje liste, koji je u javnom glasovanju dobio 5 glasova svoje opcije, dok su članovi sa liste SDP-a bili protiv, a članovi sa liste MOST-a NL suzdržani;

2. Mira Perić (SDP), predložena od strane svoje liste, koja je u javnom glasovanju dobila 3 glasa svoje opcije, dok su članovi sa liste HDZ-a bili protiv, a članovi sa liste MOST-a NL suzdržani;

3. Zoran Smoljo (MOST NL), predložen od strane svoje liste, koji je u javnom glasovanju dobio 3 glasa svoje opcije, dok su članovi sa liste SDP-a bili protiv, a članovi sa liste HDZ-a suzdržani.