“POMOR” TELEVIZORA U KAŠTELIMA Građani masovno mijenjaju uređaje i na svakakve načine se rješavaju starih

Novi primjer stiže nam iz Sućurca


Danas smo izvijestili o nevjerojatnom prizoru iz Kaštel Kambelovca. Naime, netko je očito bio jako ljut zbog nedavne promjene TV signala pa je svoj bijes umjesto u reciklažno dvorište spremio svima na uvid – u more! Kaštelani kažu da se televizor u plićaku “bućka” već danima.


U međuvremenu su nam se javili čitatelji iz Kaštel Sućurca koji su nam dojavili još jedan LCD televizor na kupalištu Gojača. Niti 200 metara dalje, uz tamošnji kontejner, nalazi se stariji tip televizora.

Podsjetimo, gašenjem starog odašiljača DVB-T i puštanjem u rad novog DVB-T2 na Labinštici u Splitsko-dalmatinskoj županiji krajem prošlog tjedna završen je prelazak na novu digitalnu tehnologiju odašiljanja TV signala u Hrvatskoj.

Nova tehnologija gledateljima zemaljske televizije omogućit će praćenje više kanala triju nacionalnih televizija nego dosad, kvalitetniju sliku i ton, i što je najvažnije, tvrde u Odašiljačima i vezama, pokrivenost cijelog teritorija signalom visoke razlučivosti.Druga opcija jest kupovina posebnog prijemnika koji podržava novi digitalni signal. Takvi prijemnici, kakve je potrebno povezati s televizorom, mogu se kupiti u brojnim trgovinama elektroničke opreme i robe široke potrošnje i neki se modeli mogu kupiti po cijenama manjim od 200 kuna.

Ako nemate televizore i digitalni prijemnici koji podržavaju DVB-T2 i HEVC sustav kodiranja, morate ili ste već morali posegnuti za kupnjom posebnog prijemnika koji podržava novi digitalni signal. Takvi prijemnici, kakve je potrebno povezati s televizorom, mogu se kupiti u brojnim trgovinama elektroničke opreme i robe široke potrošnje i neki se modeli mogu kupiti po cijenama manjim od 200 kuna. Ipak, u dane vikenda u mnogim je dućanima vladala nestašica istih.

Moja reakcija na članak je...
Vau
7
Haha
32
Hagić
4
Hmmm
6
Plač
9
Grrr
57
Molim?
11

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime