Poljski veleposlanik u Hrvatskoj zahvalio se članovima HGSS-a iz Makarske, a koji su požrtvovno tragali za poljskim državljaninom koji je nestao na Biokovu.

Nesretni Poljak nestao je 31. srpnja, no još uvijek nije pronađen. Članovi HGSS-a svakodnevno su tragali za njim, a posljednjih dana potraga je nastavljena u smanjenom intenzitetu.

Na svojoj Facebook stranici objavili su dopis koji im je stigao sa adrese Veleposlanstva Republike Poljske u Zagrebu, a koji je također poslan ministru unutarnjih poslova RH.

“Nakon ovakvog motivirajućeg teksta zahvale možemo samo obećati da ćemo još i više težiti izvrsnosti te stalnoj spremnosti”, poručili su HGSS-ovci.

Pismo koje su dobili prenosimo u cijelosti.

”Želim uputiti izraze mog najvišeg priznanja i zahvalnosti pripadnicima makarske stanice Hrvatske gorske službe spašavanja, koju vodi Ante Kukavica. Pripadnici makarske stanice proveli su spasilačku akciju bez presedana, koja je imala za cilj pronalazak poljskog državljanina nestalog 31. srpnja na Biokovu.

Potpuno sam svjestan koliko su opasni, teški i iscrpljujući bili svi napori koje su tijekom deset dana bez prestanka poduzimali spasitelji te kakve je financijske izdatke akcija povukla za sobom.

Ta desetodnevna akcija bila je ne samo prikaz profesionalizma najvišeg stupnja i velikog angažmana, nego i izraz čisto ljudske solidarnosti, što nikada nećmo zaboraviti.

Nisam u stanju doprijeti do svake osobe, stoga na Vaše ruke upućujem i za Vašim posredništvom zahvaljujem i svima ostalima uključenima u akciju pronalaska: pripadnicima drugih stanica HGSS-a koji su nesebično višekratno ugrožavali svoje živote kako bi pomogli poljskom državljaninu, zahvaljujem se predstavnicima vojske i ratnog zrakoplovstva, zahvaljujem članovima hrvatskih planinarskih društava i svima onima, koji su pokazali veliko srce sudjelujući u traganju za poljskim državljaninom.

Hrvatski spasitelji ponovno su dokazali da je slava koja ih okružuje ne samo u Hrvatskoj, nego i u inozemstvu, u potpunosti zaslužena. Upućujem im duboki naklon i želim što manj spasilačkih akcija- a ukoliko će biti neophodne – da završe s uspjehom”, napisao je poljski veleposlanik Božinoviću.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime