Soparnik je od sirotinjske hrane postao pravi domaći specijalitet. U travnju prošle godine soparnik je postao deseti hrvatski autohtoni proizvod u registru Europe, čime se, uz naš dalmatinski pršut, svrstao uz bok svjetski poznatih proizvoda.

Splitski fotograf Marko Stjepanović tijekom nedjelje boravio je u Trnbusima gdje je na kominu OPG-a “Šarić” snimao proces priprave i pečenja ove poljičke delicije.

Kako je izgleda proces pripreme i pečenja soparnika, pogledajte u fotogaleriji:

A upravo kod ovog OPG-a možete dobiti besplatan soparnik na Badnji dan. Evo kako:

“Ove godine odlučili smo jednog ili jednu od vas darivati na Badnji dan jednim soparnikom. Vaš zadatak je da lajkate našu objavu i podijelite je na svom zidu javno. Sretno svima, a pobjednika ćemo proglasiti 23.12.2017 u 22 sata” – piše na njihovom Facebooku.

A kako se soparnik radi o prve do zadnje faze, pogledajte u ovom videu: