Splitska policija uhitila je u četvrtak ujutro dvojicu muškaraca u Omišu za koje se sumnja da su naručili i organizirali ubojstvo 38-godišnjeg Karmelina Fistanića iz Piska 9. studenog ove godine u Omišu.

Kako neslužbeno doznaje Slobodna Dalmacija, uhićeni su J.P. za kojeg se smatra da je naručio ubojstvo svog bivšeg poslovnog partnera te V.Z. koji je, sumnjaju u policiji, pomogao organizirati likvidaciju. U Šibeniku je, pak, kako doznaju, policija uhitila S.R., bivšeg motociklističkog prvaka i čovjeka s podebljim kriminalnim dosjeom za kojeg sumnjaju da je izvršio egzekuciju odnosno da je ispalio najmanje šest hitaca u glavu sada pokojnog Fistanića.

Nešto više od mjesec dana nakon brutalnog ubojstva, policija je uspjela doći do informacija koje su ih dovele do odbačenog skutera za koji je utvrđeno da je ukraden u Splitu u kolovozu ove godine. Vještačenjem bioloških i drugih tragova na skuteru pronađen je, doznaje se, DNK pokojnog Fistanića te je to bio dovoljno čvrst indikator da se krene u akciju. Prema dosadašnjim saznanjima policijskih istražitelja, J.P. je uz pomoć svog prijatelja V.Z., vlasnika nekoliko ugostiteljskih objekata u Omišu, organizirao ubojstvo, pronašli su apartman u koji su smjestili S.R. i koji mu je služio kao baza. Oni su, doznaje se, organizirali i krađu skutera te su S.R. dali i oružje koje su nakon likvidacije i ubojičinog bijega sakrili.

Policija će nad uhićenima provesti kriminalističku obradu te se očekuje njihovo privođenje nadležnom Županijskom državnom odvjetništvu uz kaznenu prijavu za ubojstvo.

Podsjetimo, te subote prije mjesec dana, nešto prije 14 sati na Jadranskoj magistrali, kod skretanja za Brzet u automobilu je ubijen 38-godišnjak dok je sjedio u parkiranom Volkswagenu sa svojom djevojkom.

Jeli su hranu netom kupljenu u fast foodu. U jednom trenutku, do automobila se dovezao motociklist odjeven potpuno u crno i s kacigom na glavi te je iz najvjerojatnije automatskog pištolja marke škorpion direktno u glavu s više hitaca upucao Fistanića. Šokirana djevojka prošla je bez ozljeda.

Foto: Miroslav Lelas


Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime