Rano popodne splitska policija, najvjerojatnije zbog skitnje, privela je dvije beskućnice koje oko mjesec dana stanuju u malom parku pored Osnovne škole Pojišan. U ovom trenutku nije poznato kako će se okončati procedura, no kako se doznaje, sirote žene nisu bile agresivne niti su ikome pravile probleme.

Službeno, dosad je stigao mail od Merice Šarčević, voditeljice Odjela za odrasle osobe splitskog Centra za socijalnu skrb, u kojem stoji da do novinarskog upita nisu znali za ove beskućnice. “Sukladno Vašoj obavijesti u ovom mailu, ova služba će poduzeti potrebne radnje iz svoje nadležnosti te uspostaviti suradnju s drugim mjerodavnim”, stoji u odgovoru Indexu.

Žene se na ulici često udružuju jer su teža meta za kriminalce i luđake

Đordana Barbarić, predsjednica udruge MoSt, bila je informiranija. Prema njezinim informacijama, dvije žene već dulje žive na ulici, a jedna je i ranije “bila u sustavu socijalne skrbi”.

Koliko joj je poznato, nisu obiteljski povezane, ali, kako je objasnila, žene se na ulici udružuju jer su zajedno teža meta za kriminalce i kojekakve luđake. Kako su, pak, dospjele među beskućnike, nije poznato, Barbarić je samo kazala da žene na ulicu često dospijevaju bježeći od nasilnih partnera.

Iz Grada Splita još nije stigao službeni odgovor. Neslužbeno se doznaje da je komunalni redar nekoliko puta obišao beskućnice. Tražile su bilo kakav posao, surađivale su, dopustile da komunalci bace stvari koje im nisu potrebne, no nisu imale dokumente.
1 KOMENTAR

Comments are closed.