Kineski “ustaša” se vratio! Jučer je na društvenim mrežama objavljena snimka nastala u kafiću u Imotskom za vrijeme odigravanja finalne utakmice Europskom rukometnog prvenstva između Hrvatske i Španjolske. Na snimci se vidi i čuje Sze Yat Lung, 44-godišnji državljanin Hong Konga, koji je pjevao pjesme poput “Boj se bije”, a povremeno je salutirao s poznatim fašističkim pozdravom.

Snimka koja je bila jučer objavljena na Facebooku, danas je uklonjena.

Čitatelji s područja Imotskog jutros su nam dojavili da je Sze Yat Lung uhićen, a informaciju smo provjerili u PU splitsko-dalmatinskoj.

– Policija je sinoć dobila dojavu da su se u ugostiteljskom objektu u Imotskom pjevale pjesme neprimjerenog sadržaja. Radi se o stranom državljaninu, a pjevao je pjesme s neprihvatljivim porukama i sadržajem koje izazivaju mržnju i netrpeljivost.

Osumnjičeni stranac je jutros zatečen i doveden u postaju granične policije Imotski. Nad njim je provedeno istraživanje. Utvrđeno je da je prekršio prekršaj protiv javnog reda i mira (članak 5 stavak 1 Prekršajnog zakona). Osoba će odmah dovodi nadležnom sucu, u ovom slučaju pred Općinski sud u Makarskoj – kazala nam je Željka Radošević, policijska glasnogovornica.Ovdje možete vidjeti scenu snimljenu jučer u imotskom kafiću, a ton smo zbog sadržaja onog što pjeva morali isključiti:

Otprije poznat policiji

Posjetimo, hrvatska javnost Lunga je upoznala lani kada je u Imotskom vikao “Za dom spremni”, a njegov prijatelj Niko Chang, koji s njim povremeno boravi u Imotskom, taj je poklič čak tetovirao na ruku. Novinarima je tada otkrio da bi on sebe volio nazvati ustašom i da mu je krivo samo da se nije rodio u pravo vrijeme na pravome mjestu.

Lung se lani pridružio žestokim prosvjedima u Hong Kongu protiv Kine. S obzirom na to da mu ovo nije prvo uhićenje u Hrvatskoj, pitanje je kakva mu je daljnja sudbina u Lijepoj našoj.8 KOMENTARI

  1. Znači vratili smo se u olovna komunistička vremena kad si morao paziti što pjevaš, dok su istovremeno antihrvatski komunistički i udbaški koljači uživali sve blagodati sistema.Pa nije onda čudno da danas Hrvatskom slobodno šeču četnički koljači i u obraz se smiju svojim žrtvama.Več godinama govorim da su hrvatske komunjare i srpski četnici braća.

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime