Policija je jutros upala u obiteljsku kuću Franje Varge u Belišću gdje je izvršila pretragu. Po završetku pretrage kuće, Varga je odveden na ispitivanje, piše N1.

O tom se slučaju oglasila i policija. Sumnja se da je 37-godišnjak tijekom ožujka i travnja ove godine drugim osobama neovlašteno ustupio podatke iz istraživanja koje se protiv njega i drugih osumnjičenika provodi, objavili su.

“Policijski službenici Ravnateljstva policije, temeljem naloga nadležnog Općinskog državnog odvjetništva u Zagrebu, provode kriminalističko istraživanje nad hrvatskim državljaninom starim 37 godina zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela „Odavanje službene tajne“ iz članka 300. Kaznenog zakona i „Povreda tajnosti postupka“ iz članka 307. Kaznenog zakona.

Sumnja se da je 37-godišnjak tijekom ožujka i travnja ove godine drugim osobama neovlašteno ustupio podatke iz istraživanja koje se protiv njega i drugih osumnjičenika provodi, a koje istraživanje je Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku proglasilo tajnim.

Navedeni 37-godišnjak nazočio je tijekom jutra pretrazi obiteljske kuće u Belišću koju su po nalogu nadležnog suda u Osijeku pretražili policijski službenici.

Po završetku kriminalističkog istraživanja o rezultatima provedenih radnji bit će obaviješteno nadležno Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu”, objavili su iz policije.

Franjo Varga upravo iz svoje kuće sproveden u PNUSKOK u Osijeku gdje će ga se ispitati u svojstvu osumnjičenika.

Podsjetimo, Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu još je 2. svibnja nakon teksta objavljenog u tjedniku Nacional od 30. travnja 2019. “Transkripti o špijuniranju” naložilo provođenje izvida policiji zbog sumnje na počinjenje kaznenih djela odavanja službene tajne iz članka 300. Kaznenog zakona i kaznenog djela povrede tajnosti postupka iz članka 307. Kaznenog zakona.

Tada su iz odvjetništva priopćili da su izvidi naloženi u cilju utvrđivanja svih okolnosti pod kojima je došlo do odavanja podataka koji se odnose na kazneni predmet u kojem je državno odvjetništvo odredilo tajnost istraživanja, a koji su potom objavljeni u navedenom članku, te otkrivanja osoba koje su te podatke odale.

Izvidima će se provjeriti i navodi iz podneska jedne od žrtava, u kojem se također iznose sumnje na počinjenje kaznenog djela odavanja službene tajne iz članka 300. Kaznenog zakona, piše N1.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime