POKRENUTA LAVINA DOBROTE: Organizira se humanitarna večera za teško oboljelu Viktoriju Horvat

Zbog epidemioloških mjera donacijskoj večeri moć će prisustvovati najviše 50 osoba, a ako bude potrebe organizirat će se još jedna večera


Prije nekoliko dana objavljen je apel “Vratimo Fridi mamu za Božić” u kojem je javnost upoznata s akcijom prikupljanja sredstava za potrebe liječenja 27-godišnje Viktorije Horvat.


Viktorija se razboljela prije skoro dvije godine, a niti do danas liječnici joj nisu mogli postaviti točnu dijagnozu. Majka je djevojčice Fride, a njen suprug već duže vrijeme ulaže ogromne napore spasiti je.

Poznati splitski chef Mario Mandarić sinoć je došao na ideju organizacije humanitarne večere za pomoć Viktoriji.

APEL IZ OMIŠA: Mlada majka teško je bolesna i treba pomoć

„Dobio sam mnoštvo poruka, svi žele pomoći“

– Naša humanitarna akcija ide neočekivano dobro. Već sam danas dobio mnoštvo poruka, jako puno ljudi je ponudilo pomoć – kazuje nam splitski chef. Otkrio nam je da mu se javljaju brojni građani iz svih dijelova Hrvatske, kaže da svi nude nesebičnu pomoć.

– Plemeniti građani mi se javljaju, žele raditi u kuhinji, žele konobariti, čak mi se javilo nekoliko kuhara i konobara iz Zadra. Žele pomoći Viktoriji – prenosi nam.

Kazao nam je da je omiški Restoran Puljiz ponudio svoj prostor za organizaciju humanitarne večere posvećene oboljeloj Viktoriji.

TRAŽI RESTORAN ZA ORGANIZACIJU Splitski chef planira veliku večeru: Skupljaju se sredstva za liječenje mlade majke

– Od ideje do realizacije smo brzo došli, večeru ćemo sigurno organizirati. Doći će nam poznata Kate Svaguša iz Zagreba, ona će napraviti zadnji slijed večere, odnosno desert. Nogometaš Ivica Križanac će financirati sve namirnice, a pomoć su mi ponudili brojni vinari iz okolnih mjesta i Imotskog, također ne smijem zaboraviti pomoć Ožujske pivovare – ističe te nam otkriva da će se akciji priključiti i jedan od najpoznatijih hrvatskih chefova Ivan Pažanin.

Zbog epidemioloških mjera donacijskoj večeri moć će prisustvovati najviše 50 osoba, a ako bude potrebe organizirat će se još jedna večera.

– Vidit ćemo kakav će biti odaziv, možda organiziramo još jednu večeru, jer moramo prikupiti mnogo novca za liječenje Viktorije. Oni koji ne stignu doći na večeru, uvijek mogu donirati svoj prilog za Viktoriju na bankovni račun njezinog supruga Josipa Horvata (HR55 2340 0093 2146 44132).

„Josip mi je veliki prijatelj, djetinjstvo smo proveli skupa“

Mario Mandarić kaže da je osjećao obavezu pomoći prijatelju kojeg poznaje jako dugo, može se reći, od rođenja.

– Viktorijinog supruga znam cijeli život, skupa smo odrastali. Jednostavno, on nam je svima bio veliki prijatelj i uzor. Zaslužio je da njemu i njegovoj supruzi pomognemo koliko god možemo – zaključuje Mandarić.

Humanitarna večera koja će biti organizirana u omiškom Restoranu Puljiz bit će u šest sljedova te će svatko moći donirati svoj iznos za liječenje Viktorije, a minimalna donacija je 350 kuna.

Osim toga, u svakom trenutku novčanom uplatom možete pomoći u liječenju teško bolesne Viktorije Horvat.

Uplate se vrše putem bankovnog računa Viktorijinog supruga Josipa Horvata.

Josip Horvat

HR55 2340 0093 2146 44132

PBZ-PRIVREDNA BANKA ZAGREB

Swift/bic

PBZGHR2X

Moja reakcija na članak je...
Vau
71
Haha
0
Hagić
6
Hmmm
0
Plač
5
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime