Po prvi put u Imotskom i pod ocjenjivačkim žirijem vrhunskih kuhara proglašena je najbolja Imotska torta 2018. godine.

“Imotska torta treba imati certifikat vrhunske svjetske slastice”. Izjavio je ovo jedan od najpoznatijih kulinarskih stručnjaka Stevo Karapandža, koji je predvodio peteročlani ocjenjivački sud na jutrošnjem izboru za najbolju Imotsku tortu, a u sklopu projekta Pučkog otvorenog učilišta, TZ Imota i Grada Imotskog kako bi se zaštitila ova poznata imotska slastica, piše Radio Imotski.

Vrlo lijepa i sadržajna gastronomska priredba održana je kod adventskih kućica u ulici Ante Starčevića i izazvala je živo zanimanje brojnih ljubitelja spize, ali i slučajnih prolaznika. Šest prijavljenih imotskih domaćica koje su /svaka im čast/ ponudile uistinu odlične torte zaslužile su pohvale,dajući primjer kako se Imotska torta mora zaštititi.

Stručni ocjenjivački sud na čelu sa Stevom Karapandžom uistinu se dvojio u ocjenjivanju pa su u konačnoj ocjeni prevladale nijanse.

Pobjednička torta je ona Gaby Škeve, druga je Znanoslave Tonković, dok je treće mjesto osvojila Nediljka Grančić.

Majstori kuhanja predvođeni Jadranom Grančićem, koji je i pokrenuo cijelu priču oko ovoga projekta, ponudili su i nekoliko besplatnih vrhunskih jela.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime