Na zagrebači Županijski sud iz Županijskog državnog odvjetništva stigla je optužnica u predmetu Agrokor. Optužnica protiv Ivice Todorića i još 14 ljudi ima 459 stranica, a cijeli spis, koji je poslan na sud, oko 80.000 stranica, javlja N1.

Za 15 sati najavljene su izjave glasnogovrnika Županijskog suda Krešimira Devčića i jednog od odvjetnika u tom slučaju Ante Nobila.

Podsjetimo, Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu produžilo je 17. kolovoza, za još 30 dana rok za podizanje optužnice u slučaju Agrokor, zbog složenosti istrage.

Nakon što je u srpnju, nakon gotovo tri godine, završila istraga u slučaju Agrokor, Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu iskoristilo je zakonsku mogućnost i produžilo rok za podnošenje optužnice za još 30 dana. Dva dana prije roka optužnica je poslana na sud.

Istraga pokrenuta u studenom 2017.

Županijsko državno odvjetništvo je istragu protiv Ivice Todorića, njegovih sinova Ivana i Ante Todorića te 12 Agrokorovih menadžera i revizora pokrenulo još u studenome 2017. zbog nezakonitog pribavljanja više od milijardu kuna.

Uz Todorića i sinove istragom u slučaju Agrokor su obuhvaćeni i Alojzije Pandžić, Damir Kuštrak, Hrvoje Balent, Ivica Crnjac, Olivio Discordia, Marijan Alagušić, Sanja Hrstić, Mislav Galić, Tomislav Lučić, Piruška Canjuga, Ljerka Puljić i Ivica Sertić.

Svi su bili članovi Uprave ili Nadzornog odbora u Agrokoru, dok su Discordia i Hrstić zaposlenici revizorske kuće Baker Tilly koja je radila revizorska izvješća za Agrokor.

Istražni zatvor bio je određen jedino za Ivicu Todorića koji je nakon izručenja Hrvatskoj iz Londona sproveden u zatvor u Remetincu, da bi 20. studenoga prošle godine na slobodu izašao uz jamčevinu od 7,5 milijuna kuna i mjere opreza među kojima je i zabrana napuštanja Zagreba.

U međuvremenu Todoriću je počelo i suđenje zbog optužbi da je Agrokor oštetio za 1,25 milijuna eura zajedno s Antom Huljevom, Piruškom Canjugom i Nicole De Rossi.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime