Počeo snijeg u dijelovima Dalmatinske zagore: Hoće li vikend donijeti zimsko iznenađenje?

Snijeg u višim predjelima Zelova pada iznad 800 metara nadmorske visine uz temperaturu zraka malo iznad nule


Genovska ciklona donijela nam je još jedan nestabilan dan u nizu. Utorak obilježava jako jugo koje na splitskom području ima olujne udare do 65 km/h.


U jutarnjim satima na moru kod Hvara pojavila se pijavica, no nije došla do kopna niti je napravila bilo kakvu materijalnu štetu.

Najviše dnevne temperature zraka u Dalmaciji bile su većinom od 6°C ponegdje u Zagori do 13°C na jugu. Snijeg je na obalnim planinama padao samo iznad 1200 metara nadmorske visine, a u Zagori oko 1000 metara. Navečer je došlo do laganog spuštanja snježne granice, pa su se snježne pahulje pojavile i u višim naseljenim dijelovima Zagore. Tako snijeg u višim predjelima Zelova pada iznad 800 metara nadmorske visine uz temperaturu zraka malo iznad nule. Snijeg se tamo još ne zadržava, ali i to je moguće s daljnjim padom temperature.

Bez obzira na cjelodnevnu kišu, današnje količine oborine još nisu posebno izražene, do 18 sati većinom je palo 2 do 13 litara kiše po kvadratnom metru.U srijedu se očekuje nastavak nestabilnog vremena. Iako će biti dosta suhog vremena, i dalje se povremeno očekuje kiša, u planinama snijeg iznad 800 metara u Zagori i 1100 metara uz obalu. Navečer bi se snježna granica mogla spustiti u područjima s oborinama. Srijeda donosi umjeren lebić s pojačanim udarima, navečer će prestati.

Bit će to uvod u kratkotrajnu stabilizaciju vremena u četvrtak koji donosi slabu do umjerenu buru i pad temperature zraka. Od petka ponovno povremene oborine, a zimski scenariji mogući su čak i u Dalmatinskoj zagori.

Moja reakcija na članak je...
Vau
24
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
2
Plač
0
Grrr
1
Molim?
3

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime