POČELO JE Temperatura posvuda naglo pada, na Dinari već -15. Sve je izvjesnije, u subotu će biti snijega

Zbog bure, večeras su uvedena ograničenja na brzoj cesti DC1 Solin-Klis


Dugo se najavljivalo, a sada je i stiglo – najveći val zahlađenja ove zime počeo je tijekom četvrtka. Prvi dio dana još je bio natprosječno topao, a ponegdje su na jugu temperature zraka dosezale visokih 17 Celzijevih stupnjeva. Tijekom dana bura je bila u postupnom jačanju, a temperature zraka u postupnom padu.


Očekivano, bura je najjača podno Velebita gdje ima orkanske udare. Do 21 sat najjači udar izmjeren je kod Senja i iznosio je 130 km/h.

Zbog olujnog vjetra za sav promet zatvoren je Paški most.

Samo za osobna vozila otvoreni su:

autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak za ostale skupine je državnim cestama preko Gračaca, Obrovca i Karina-DC50 i DC27);
autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice (obilazak za ostale je državnom cestom kroz Gorski kotar-DC3);
Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene;
državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački.

Na brzoj cesti DC1 Solin-Klis, Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Karlobaga, autocesti A7 Draga-Šmrika i lokalnoj cesti LC58107 Križišće-Kraljevica zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).Prema podacima mreže postaja Pljusak.com, u 21 sati u cijeloj Dalmaciji temperature zraka su od 0 do 8 stupnjeva. Najhladnije je na planinama. Sveti Jure na Biokovu mjeri -11°C, a Sinjal, najviši vrh Hrvatske koji se nalazi na Dinari, mjeri čak -15°C. To je najniža temperatura zraka večeras izmjerena u Hrvatskoj.

Temperature zraka u 21 sat (Pljusak.com)

Posvuda je zbog bure osjet hladnoće izražen.Sljedećih dana bit će još hladnije, a prema posljednjim prognostičkim modelima, nekoliko sati padanja snijega vjerojatno će se dogoditi u noći s petka na subotu i u prvom dijelu subote. Ponegdje se ne isključuje i stvaranje tankog snježnog pokrivača.

Očekivani snježni pokrivač sredinom subote

Ipak, bitno je naglasiti da će najveći dio aktualnog hladnog vala biti suho.

Moja reakcija na članak je...
Vau
57
Haha
8
Hagić
13
Hmmm
9
Plač
21
Grrr
13
Molim?
12

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime