24. Splitski filmski festival / Međunarodni festival novog filma održat će se u Splitu od 18. do 25. rujna 2019. godine, a danas su krenule prijave za festival.

Festival promovira sva nova, kreativna, osobna, eksperimentalna, radikalna, subverzivna ostvarenja svih dužina i žanrova, bilo da je riječ o tradicionalnoj filmskoj tehnici ili najnovijoj tehnologiji elektronske slike.

Uz prijave standardnih kategorija (film, video & novi mediji) autori / producenti / distributeri mogu prijaviti VR projekte, radove virtualne stvarnosti. Svi radovi se mogu prijaviti preko online platforme FilmFreeway klikom na Submission Button, ili se može ispuniti online prijava na web stranici festivala.

Za selekciju je potrebno, uz ispunjenu prijavnicu, priložiti sigurni online link (Vimeo, You Tube, Festival Scope itd.) ili dostaviti DVD, USB stick.

Festivalski natjecateljski program podijeljen je na dva dijela: dugometražni i kratkometražni film/video.

Pravo sudjelovanja u natjecateljskom programu imaju samo ostvarenja nastala nakon 1. siječnja 2018. godine. Na festival se mogu prijaviti radovi svih žanrova. Trajanje filmova ili video radova nije ograničeno.

Selektori odabiru radove za konkurenciju i ostale programe festivala, a međunarodni žiriji dodjeljuju nagrade: Grand Prix i Posebna priznanja.

Zadnji rok za prijavu je 12. lipnja 2019.

Svi odabrani hrvatski filmovi, u svim programima, konkuriraju za Nagradu Ivan Martinac, koja se dodjeljuje hrvatskom autoru za kreativno i inovativno korištenje filmskog jezika, u čijem izričaju dominira upotreba specifičnih, kinestetskih, filmsko izražajnih sredstava ostvarivih samo u mediju pokretnih slika.

Rezultati selekcije bit će poznati u srpnju 2019. Autori / producenti / distributeri izabranih radova bit će obaviješteni neposredno nakon selekcije, da bi se na vrijeme organiziralo prijevoz kopija za prikazivanje.

Kopije za prikazivanje moraju stići u Split najkasnije do 6. rujna 2019.godine.
Zbog velikog broja prijava, autore, producente, distributere neprihvaćenih radova, neće biti moguće kontaktirati. Kompletni program festivala bit će objavljen na festivalskoj stranici krajem kolovoza 2019.

Festival će se potruditi prezentirati ostvarenja u najboljim mogućim uvjetima. Rizik pri prijevozu kopija preuzima pošiljatelj. Kopije za prikazivanje se vraćaju u roku od četiri tjedna nakon završetka festivala. Prijevoz kopije u jednom smjeru (u dolasku ili povratku), u pravilu, plaća festival.

Festival zadržava pravo objavljivanja u javnim medijima informacije o radu u svrhu promidžbe, osim ako se ne dobije posebni pismeni zahtjev kojim se to ne dozvoljava.

Festival je odgovoran za pohranu i osiguranje kopija samo za vrijeme od preuzimanja pošiljke do trenutka vraćanja pošiljke. U slučaju gubitka ili oštećenja kopije, organizator se obvezuje pokriti trošak materijala.

Svi audiovizualni zapisi prijavljenih radova ostaju u arhivu festivala u dokumentacijske, obrazovne i kulturne, a ne u komercijalne svrhe.

Priloženi materijali za selekciju se ne vraćaju.

Molimo sve materijale slati na sljedeću adresu:
MFNF – SPLITSKI FILMSKI FESTIVAL, Ulica slobode 28, 21000 SplitKomentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime