Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske jučer je donio Odluku o nužnoj mjeri ograničavanja radnog vremena ugostiteljskih objekata iz kategorije ‘Barovi’, po kojoj noćni klubovi, noćni barovi, disco-barovi, caffe barovi i slično smiju raditi najduže do 24 sata.

Odluka je na snagu stupila danas i bit će u primjeni 10 dana kada će se, ovisno o epidemiološkoj situaciji, odlučiti o potrebi uvođenja dodatnih mjera.

Ova Odluka posebno teško pada sinjskim ugostiteljima, budući da danas i sutra, kada slavimo blagdan Velike Gospe – Gospe Sinjske, u naš grad dolazi 100-tinjak tisuća ljudi, a to je za sve ugostitelje prilika za zaradu, javlja Ferata.

– Odluka je donesena u najgore vrijeme za naše ugostitelje, s obzirom na to da su svi bili u završnim pripremama za obilježavanje blagdana Gospe Sinjske, zaštitnice našega grada. No, moramo biti svjesni da se Odluka odnosi jednako na cijelu Hrvatsku i da nije riječ o nekom hiru nego o temeljitoj procjeni i provedenoj analizi širenja bolesti koja je pokazala da najveći izvor zaraze dolazi iz skupine tih ugostiteljskih objekata. Jednostavno, situacija je takva, zdravlje i sigurnost lokalne zajednice nema cijenu ni alternativu i tome se svi moramo prilagoditi – kazao je načelnik Stožera civilne zaštite Grada Sinja Igor Vidalina.

Provođenje ove mjere kontrolirat će državni inspektorat i policija, a svoj obol u nadzoru dat će i članovi Stožera civilne zaštite Grada Sinja. Vidalina je pozvao ugostitelje da se pridržavaju donesene Odluke te upozorio kako su za sve one koji se ne budu pridržavali zakonom propisane kazne koje se kreću u rasponu od 5 do 30 tisuća kuna.

Vidalina je naglasio kako se Odluka o nužnoj mjeri ograničavanja radnog vremena ugostiteljskih objekata ne odnosi na one koji ne spadaju u skupinu ‘Barovi’.

– Ova Odluka ne odnosi se na restorane, gostionice, pečenjarnice, pizzerije te objekte jednostavnih usluga koje se pružaju u kioscima, priključnim vozilima, šatorima i štandovima. Svi oni će, sukladno gradskoj odluci, večeras i narednih dana moći raditi neograničeno, uz poštivanje svih epidemioloških mjera i uputa, prvenstveno mjera o higijeni, fizičkoj distanci i nošenju maski – naglasio je Igor Vidalina.

– Do sada smo radili na rubu rentabilnosti, a ovo će nas dokrajčiti. Mislim da se barem za blagdan Velike Gospe trebalo izaći u susret ugostiteljima na sinjskom području. Mjesecima se držimo preporuka i smatram da ovo nismo zaslužili – kazao nam je razočarani sinjski ugostitelj.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime