Podijelite

Policijski službenici PU splitsko-dalmatinske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 22-godišnjakom i 23-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela razbojništva, te dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja da su 20. srpnja oko 11 sati u prethodno unajmljenom osobnom vozilu došli u Dugi rat , te uz prijetnju pištolja počinili razbojništvo u trgovini , nakon čega su se spomenutim vozilom udaljili s mjesta događaja. Policijski službenici su postupajući po zaprimljenoj dojavi o počinjenom kaznenom djelu na cesti u mjestu Strožanac uočili osobno vozilo koje se dovodi u svezu s navedenim i pokušali ga zaustaviti. Međutim vozač se oglušio o zapovijedi policijskih službenika da zaustavi vozilo, koji su ih blokiranjem prometnice pokušali zaustaviti, te se dao u bijeg kojom prilikom je udario u službeno policijsko vozilo i nastavio vožnju prema Splitu, Solinu i Kaštelima pri tom ugrožavajući sigurnost sudionika u prometu.

Tijekom večeri policijski službenici Policijske uprave šibensko–kninske zaustavili su spomenuto vozilo i uhitili jednu osobu. Utvrđeno je da se radi o 22-godišnjaku, dok je 23-godišnjak za kojega je utvrđena sumnja da je na šibenskom području napustio vozilo naknadno pronađen i uhićen. Osumnjičeni 22-godišnjak je uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje spomenutih kaznenih djela doveden policijskom pritvorskom nadzorniku, dok je 23-godišnjak sproveden u zatvoru Splitu.

Isto tako zbog utvrđene sumnje da je 22-godišnjak sam počinio još i kazneno djelo krađe kada je otuđio torbice s novcem iz osobnog vozila u Omišu 16. srpnja kao i nametljivo ponašanje na štetu jedne ženske osobe, protiv njega će se podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.Podijelite

Komentiraj

Napišite komentar

* Obvezno potvrditi GDPR

*

Slažem se

Upišite svoje ime