Farmaceutska kompanija Pliva donirala je zdravstvenom sustavu lijekove azitromicin i hidroksiklorokin za liječenje najtežih pacijenata te dodatne količine dezinficijensa za povećavanje sigurnosti pacijenata i svih zdravstvenih djelatnika, priopćila je u srijedu Pliva.

“Ponosni smo što na ovaj način možemo dati doprinos borbi protiv COVIDA-19 te liječnicima, drugim zdravstvenim djelatnicima i djelatnicima nadležnih službi olakšati svakodnevno obavljanje posla”, rekao je predsjednik Uprave Plive Mihael Furjan, izrazivši nadu da će donirana sredstva doprinijeti očuvanju i unapređenju zdravlja populacije.

Također, kompanija je donirala dezinficijense brojnim službama koje doprinose borbi protiv koronavirusa u Hrvatskoj, poput Crvenog križa i Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar” za što bolju zaštitu tijekom provođenja svakodnevnih aktivnosti.

Otvorila je i zaseban bankovni račun namijenjen uplatama Plivinih zaposlenika za borbu protiv koronavirusa. Njezini su zaposlenici, uz pomoć same Plive i članova Plivinog sportskog društva, prikupili 150.000 kuna i uplatili ih kao doprinos nacionalnoj borbi protiv tog virusa.

Ukupna vrijednost prikupljenih i doniranih sredstava doseže milijun kuna.

Također, Pliva je istaknula da su neki zaposlenici odlučili volontirati kako bi pomogli onima kojima je potrebna dodatna pomoć.

“Želimo iskoristiti ovu priliku i zahvaliti svima onima koji u ovom trenutku brinu za naše zdravlje i sigurnost – svim zdravstvenim djelatnicima i djelatnicima nadležnih službi koji svojim radom čine sve kako bi zaštitili nas i naše zdravlje te nam omogućili da što prije zajedno izađemo iz ove situacije kao pobjednici”, stoji u priopćenju.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime