PLENKOVIĆ: “Neopisivo mi je zadovoljstvo reći da je Hrvatska spojena”

Ostvaren cilj star 300 godina.

Andrej Plenković kazao je nakon spajanja na mostu kako je ostvaren cilj star 300 godina. “Neopisivo mi je zadovoljstvo reći da je Hrvatska spojena. Ovaj most ne spaja samo Hrvatsku, on spaja i Europsku uniju. On povezuje i Hrvatsku i BIH. Ovo je most kojem ćemo se veseliti, koji će ostati trajna stečevina svih Vlada, Sabora, zastupnika, svih onih koji su težili da se ovaj cilj ostvari”, kazao je Plenković, piše Nova TV.


Naglasio je i kako mu je posebno drago što je ovo najveći projekt koji je sufinanciran iz europskih sredstava u sedam godina koliko je Hrvatska članica EU-a. “Nema niti jednog drugog aktera osim EU koji bi Hrvatskoj dao toliko sredstava. Želim zahvaliti ministru Butkoviću i Josipu Škoriću koji su obavili sve oko natječaja, želim zahvaliti tvrtki i radnicima posebice što su uspjeli spojiti most ranije nego je bilo planirano.

Zahvaljujem i Strabagu i ostalima. Ovo je veliki projekt i vjerujem da ćemo ga svi zajedno moći otvoriti na proljeće iduće godine.

On znači jednu novu kvalitetu koja je nezamjenjiva, jug sada postaje autodestinacija više nego ranije.

Moram reći da smo postigli dva temeljna cilja: Hrvatska je realizirala svoje pravo da spoji teritorij, a Bosna ima pravo prolaska svih brodova do Neuma, ovo je most toliko grandiozan i toliko velik da bi ispod njega i Titanic mogao proći, na taj način najbolje ćemo razumjeti o kakvom projektu se radi.”


Moja reakcija na članak je...
Vau
5
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
2

1 KOMENTAR

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime