Plenković: “Zahvaljujem svima koji su dali svoj trud, većina hrane je od Crvenog križa”

Komentirao je kritike da sustav nije funkcionirao


Premijer Andrej Plenković i ministar Tomo Medved stigli su u Sisak gdje su počele završne pripreme za skidanje zvonika sisačke katedrale. Nakon toga sastat će se s biskupom i obići grad.


“Katedrala je stara 260 godina i ovo je donekle slična operacija kao na zagrebačkoj katedrali. Došli smo ovdje dati podršku vatrogascima koji to rade. Ministar Medved me izvijestio o svim temama na Banovini. Zahvaljujem svim volonterima koji su podijelili na tisuće obroka, oni će još jedno vrijeme nastaviti sa svojim aktivnostima, a od sutra će tvrtka Pleter preuzeti podjelu toplih obroka. Svi oni koji trebaju topli obrok, će ga i dobiti. Dogovorena je nabava 600 stambenih kontejnera i otkup 250 mobilnih kućica”, kazao je Plenković, piše Index.

Komentirao je kritike da sustav nije funkcionirao.

“Što se tiče hrane u Petrinji, zahvaljujem svima koji su nesebično došli i dali svoj trud. Velike količine hrane koje su skuhane dolazile su od Crvenog križa… cijeli proces ide dobro…” uvjeren je.

Podsjetimo, jučer je ministar Darko Horvat rekao da je brojka od 15.000 toplih obroka, koliko ih se dnevno priprema u Petrinji, prevelika, te da država preuzima organizaciju prehrane, piše Index.

“Količina dnevno pripremljenih obroka sada prelazi 15.000 i mi smo mišljenja da je to preveliki i neodrživi broj toplih obroka koji je potrebno pripremati. Od ponedjeljka uvodimo organizirani segment pripreme toplih obroka. Volonteri će biti na terenu dok im ne dođe odluka da nisu više potrebni”, rekao je jučer Horvat.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
2
Hagić
0
Hmmm
1
Plač
1
Grrr
10
Molim?
2

1 KOMENTAR

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime