PLENKOVIĆ: “Većinu ćemo cijepiti do kraja travnja”

"Povećali smo narudžbe cjepiva od Pfizera i Moderne" - otkrio je


Premijer Andrej Plenković je sjednicu otvorio govoreći o potresima u Hrvatskoj. Rekao je kako je do sada bilo više od 800 potresa od 28. prosinca.


“Do sada je od prvog potresa 28. prosinca bilo 849 potresa, 11 iznad četiri stupnja po Richteru, i tri magnitude veće od pet”, rekao je premijer i dodao:

“Ovakva situacija uznemiruje naše sugrađane. Zahvaljujem svima koji pomažu našim sugrađanima. Svim volonterima i onima koji su donirali kućice”, rekao je premijer.

Do sada je evidentirano 41.500 šteta.

“Stožer civilne zaštite svaki dan u Petrinji i pomažu našim sugrađanima”, rekao je Plenković, piše Index.

“Osigurava se intenzivno cijepljenje s obzirom na okolnosti i teže pridržavanje mjera u ovim okolnostima”.Potvrdio je da se u neke škole na potresom pogođenom području djeca vraćaju kasnije.

O koronavirusu i cijepljenju

“Što se tiče pandemije, želim kazati da smo nakon mjera krajem studenog i uz veliku odgovornost građana, uspjeli osigurati pozitivan trend, Hrvatska ima najveći dvotjedni pad u EU”.

“Do sada je cijepljeno 38.000 ljudi. Povećali smo narudžbe cjepiva od Pfizera i Moderne. Dodatno smo uzeli milijun Moderninog cjepiva. 29. siječnja će biti odobreno oxfordsko cjepivo, a od njih smo naručili 2.5 milijuna doza. Velike količine doza možemo očekivati u veljači i ožujku. Tako se očekuje da će se većina populacije cijepiti do kraja travnja”, prenosi Index.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime