Premijer Andrej Plenković komentirao je rezultate prvog kruga predsjedničkih izbora, u koji idu Zoran Milanović i aktualna predsjednica Kolinda Grabar Kitarović.

“Čestitam svim sugrađanima koji su sudjelovali u prvom krugu predsjedničkih izbora. Izlaznost je pokazatelj interesa građana da odlučuju u kojem će smjeru Hrvatska ići. Čestitam svim kandidatima, posebno našoj kandidatkinji na plasmanu u drugi krug. U sljedećih 15 dana važno je da temeljito svi hrvatski građani vide koja je to politika koju želimo za Hrvatsku u sljedećih pet godina”, rekao je Plenković, izrazivši uvjerenje u pobjedu Kolinde Grabar Kitarović u drugom krugu, piše N1.

Nije iznenađujuć ovakav ishod izbora, dio birača na desnici se podijelio između Grabar Kitarović i Škore, to je taj rezultat, stoga je puno veći rezultat imao Milanović, rekao je Plenković.

“Bilo je jasno s drugog planeta da je glas za Škoru doveo do toga da je Milanović sada prvi u prvom krugu. Uvjeren sam da će veliki dio glasača Škore sada dati glas Grabar-Kitarović”, rekao je Plenković.

Upitan hoće li se birači Miroslava Škore u drugom krugu okrenuti Milanoviću, Plenković je rekao: “Ne djeluju mi oni baš da su za lijevu opciju.”

“Očekujem razborit i razuman izbor, a to je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović”, rekao je Plenković.

Novinari su premijera pitali što će biti s članovima HDZ-a koji su glasali za Škoru. “Glasat će za Kolindu Grabar Kitarović”, kratko je odgovorio.

Istaknuo je da je siguran da je velika većina Škorinih glasača zapravo ljudi koji će glasati za Grabar Kitarović.

Što se tiče “otrovnih strelica” koje mu je Škoro upućivao tijekom predizborne kampanje, Plenković je rekao da je iznenađen koliko ga je puta spomenuo. “Zadnji put smo bili zajedno 2000. godine u kampanji Mate Granića”, rekao je.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime