Plenković: “Ramljak ostaje do izbora nove izvanredne uprave”

"Nema nikakvog prekida funkcioniranja izvanredne uprave niti destabiliziranja cijeloga procesa"

Premijer Andrej Penković održao je u srijedu navečer konfereciju za novinare o situaciji u Agrokoru nakon što je ostavku na mjesto izvanrednog povjerenika podnio Ante Ramljak, javlja N1.


‘Kao što vam je poznato, prije nekoliko tjedana u javnost je izašla informacija o angažmanu određenih podizvođača, koja je izazvala interes javnosti i zahtijevala od mene dodatne informacije od izvanrednog povjerenika.

U ovom trenutku ključnu poruku koju želim poslati svim zaposlenicima Agrokora, dobavljačima i vjerovnicima da proces izvanredne urpave ide dalje, proces nagodbe ide dalje, Agrokor sa svim kompanijama funkcionira normalno, da Vlada RH u ovim trenucima provodi konzultacije kako bi predložila Trgovačkom sudu imenovanje izvanredne uprave, a u međuvremenu Ramljak će nastaviti svoj posao kako je bilo i dosad.

Nema nikakvog prekida funkcioniranja izvanredne uprave niti destabiliziranja cijeloga procesa, to je ono što je najvažnije, poruka sigurnosti i ohrabrenja dionicima ovoga procesa, da s njime nastavljamo dalje.

Ova je priča, ova važna, politička, gospodarska i financijska priča koja rezimira hrvatsku tranzicijsku situaciju najvažniji događaj koji je obilježio prvu trećinu mandata moje Vlade. Ono što smo dosad postigli, cilj je bio dobrobit zaposlenika, hrvatskog gospodarstva i financijskog sustava. Stoga je donošenje Zakona o izvanrednoj upravi, a sjetite se Uskrsa u travnju 2017. godine, kad su police Konzuma bile poluprazne, važno da se nastavi s radom, da plaće budu isplaćene i da e situacija stabilira.

Tu činjenicu da smo izbjegli gospodarski i financijski tsunami na hrvatsko gospodarstvo svi pomalo čini mi se ispuštamo iz vida. Napravljen je veliki napor da se pokuša razmrsiti klupko u Agrokoru i oko njega, koje zahtijeva specifična znanja, mislim da je napredak ostvaren do sada uspio. S te strane želim zahvaliti Ramljaku i drugim stručnjacima koji su angažirani u ovom procesu svakodnevno u proteklih 10 mjeseci.


Zato želim u predstojećem razdoblju da učinimo sve bitne napore da se proces nagodbe dovrši. Zbog toga je donesen zakon, zbog toga je čitav angažman uzeo izrazito puno i političke energije Vlade.

Nema nikakvoga posebnog dramatičnog trenutka danas ili sutra, upravo obrnuto, sve odluke bit će dobro promišljene i vodit ću računa o tome da nova izvanredna uprava bude kompetentna i nastavi proces u koji smo uložili ogroman politički kapital. To govorim kao čovjek i političar koji u ovih 48 godina nema nikakve trunke sjene na etičnost na način na koji radim i na koji sam angažiran. To mi je važno i zato sam ovu situaciju doživio kao pogrešku koja je bacila jednu sjenu i izazvala brojne komentare u javnosti. Šteta je da se to dogodilo, činjenica da je povjerenik uputio pismo koje je uputio naravno podrazumijeva nove odluke kako bismo krenuli naprijed prema onome što je bitno, a to je hrvatsko gospodarstvo i postizanje nagodbe.Važno je da javnost razumije što je najbitnije u ovom trenutku i najvažnije.” – kazao je Plenković

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0