Predsjednik Vlade i HDZ-a, Andrej Plenković, komentirao je inicijativu saborskog Odbora za veterane, na čelu s Josipom Đakićem, koji je predložio da Dan antifašističke borbe umjesto državnog praznika postane spomendan i radni dan.

“Ne znam je li to njegova ideja, vidio sam tu vijest jučer. Treba stati na kraj politici detuđmanizacije i unutar HDZ-a. To znači da ja kao predsjednik HDZ-a i Vlade kažem da je 22. lipnja blagdan koji je uvrstio predsjednik Tuđman i tako će i ostati”, rekao je Plenković.

Dodao je da sve što su na Odboru govorili nije ni politika Predsjedništva ni Nacionalnog vijeća, ni HDZ-a ni Vlade pa poslao poruku Đakiću.

“I ja njemu šaljem poruku i svima koji žele detuđmanizirati HDZ, ja to neću napraviti! Raspravljat ćemo mi to sve, moramo jasno reći da je dosta politike koja rastvara temelje onoga što je Tuđman stvorio i smjera u kojem Hrvatska treba ići. Tko to ne razumije, ne razumije prošlost, sadašnjost ni budućnost Hrvatske”, poručio je Plenković, javlja N1.1 KOMENTAR

  1. Druže DEZERTEROVIĆU to je Sv. Franjo popustio kojekakvim lekarkama i ovicirima JNA i KOS-a, kojekakvim BEBIĆIMA, MESIĆIMA, MANOLIĆIMA, ŠEKSIĆIMA alijas SOVA.
    De facto je sa VAŠIM “antifašizmom” završio kad mu je otac u početku poraća rekao”Za to se nismo borili!” pa je shvatio sve svoje grijehove i svjesnosti kako je nemoćan istima se odmah odhrvati, zato ostav se lupetanja prazne slame sine lekarke i pitaj ako nešto nisi razumio!

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime