Plenković oštro prema Đakiću: “Kao predsjednik HDZ-a i Vlade kažem da je 22. lipnja blagdan koji je uvrstio predsjednik Tuđman i tako će i ostati”

"I ja njemu šaljem poruku i svima koji žele detuđmanizirati HDZ, ja to neću napraviti!"


Andrej Plenković

Predsjednik Vlade i HDZ-a, Andrej Plenković, komentirao je inicijativu saborskog Odbora za veterane, na čelu s Josipom Đakićem, koji je predložio da Dan antifašističke borbe umjesto državnog praznika postane spomendan i radni dan.


“Ne znam je li to njegova ideja, vidio sam tu vijest jučer. Treba stati na kraj politici detuđmanizacije i unutar HDZ-a. To znači da ja kao predsjednik HDZ-a i Vlade kažem da je 22. lipnja blagdan koji je uvrstio predsjednik Tuđman i tako će i ostati”, rekao je Plenković.

Dodao je da sve što su na Odboru govorili nije ni politika Predsjedništva ni Nacionalnog vijeća, ni HDZ-a ni Vlade pa poslao poruku Đakiću.

“I ja njemu šaljem poruku i svima koji žele detuđmanizirati HDZ, ja to neću napraviti! Raspravljat ćemo mi to sve, moramo jasno reći da je dosta politike koja rastvara temelje onoga što je Tuđman stvorio i smjera u kojem Hrvatska treba ići. Tko to ne razumije, ne razumije prošlost, sadašnjost ni budućnost Hrvatske”, poručio je Plenković, javlja N1.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
01 KOMENTAR

  1. Druže DEZERTEROVIĆU to je Sv. Franjo popustio kojekakvim lekarkama i ovicirima JNA i KOS-a, kojekakvim BEBIĆIMA, MESIĆIMA, MANOLIĆIMA, ŠEKSIĆIMA alijas SOVA.
    De facto je sa VAŠIM “antifašizmom” završio kad mu je otac u početku poraća rekao”Za to se nismo borili!” pa je shvatio sve svoje grijehove i svjesnosti kako je nemoćan istima se odmah odhrvati, zato ostav se lupetanja prazne slame sine lekarke i pitaj ako nešto nisi razumio!

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime