Andrej Plenković govorio je nakon Sastanka Zajednice branitelja HDZ-a “Gojko Šušak”.

“Imamo predsjednika na dužnosti zadnjih 9 mjeseci. Umjesto da igra ulogu namijenjenu poslu, on pokazuje destabilizaciju. Ima nepoštovanje prema himni, saboru, pokretač je nepovjerenja prema ulozi Stožera. On je rekao da je korona poput karijesa, ako je netko u stanju to reći, a mi imamo preko 1000 zaraženih i preko 350 mrtvih do sada, to je podrivanje aktivnosti u borbi protiv koronavirusa i to dolazi od predsjednika. To je prva stvar”, počeo je Plenković.

“Predsjednik ide u klub dva dana nakon potresa”

Nastavio je govoriti o aferi Janaf.

“Drugo, ne prestaje napadati policiju, DORH i USKOK. Da napada vladu politički, to smo navikli. On je dakle i protiv borbe s koronom i de facto korupcije. Istog čovjeka koji dva dana nakon potresa ide u klub kako se ne bi bacio višak hrane, koju je donio prijatelj Ante ili Toni, dok mi gledamo što sve treba popraviti… Eto, to je predsjednik države koji je izabran jer se stvori krug ljudi oko Škore kako bi izbacili Kolindu i kasnije podržali Milanovića. Pomogli su mu gospoda poput Škore i Mosta”, rekao je, piše Index.

“Da sam on, rekao bih da je on 54-godišnji šmrkavac. Ali ja to neću reći. To je njegov nivo rasprave, da bi sveo ozbiljnu raspravu na minimiziranje i relativiziranje. Identičan je narativu ljevice”, dodaje.

“Netko ima dug jezik, a netko puno obaveza”

Kaže kako Milanović relativizira i da nije isto slanje pisama i pucanje po policiji i vladi na Markovu trgu.“Priča se i o tome tko je kakav premijer. Mi smo naslijedili dug, sad imamo gospodarski rast, naša vlada je doprinijela borbi protiv korupcije”, dodaje.

“Netko možda samo ima dug jezik, a puno obaveza kojim se treba baviti. Ako on ovako nastavi, može dovesti do toga da se mnogi zapitaju kakva je uloga institucije predsjednika. Koja je agenda?” pita Plenković.

“Neću na sebe preuzimati kao predsjednik HDZ-a koji je išao sa porukom da transformiram HDZ kako bi transformirao scenu, to što ljevica pa i predsjednik to ne žele priznati, to je njihova stvar. Moje riječi otprije pet, deset, 15 godina su takve da i danas mogu potpisati svaki intervju koji sam dao”, kaže Plenković.

“Hrvatska koju ja želim nije radikalizirana, nije nesnošljiva i nije Hrvatska koja ne trpi da predstavnici nacionalnih manjina budu dio vlade”, dodaje.

Na pitanje novinara o ulozi HDZ-a u radikalizaciji javnosti kaže da on neće preuzimati odgovornost za ono prije sebe, nego za vrijeme otkako je on predsjednik.

“Zašto se Milanović toliko uspopršio?”

Plenković je potom odgovorio i na pitanje novinara vezano za Milanovićevo pitanje kako to da se zna sve o napadu, a ne zna se ništa o istrazi u Janafu.

“U toj sobi postoji jedna soba gdje su kamere i ako sam ja u toj zgradi šef, predsjednik vlade, a ispred zgrade se pucalo i ranjavalo policajce. Ako sam ja šef u toj zgradi, ja onda idem vidjeti što se dogodilo. A oko toga što je tko znao, što se on toliko uspopršio? Što nije toliko govorio o aferi Rimac? Što ga baš toliko zanima o ovoj aferi? To neka on odgovori”, kaže Plenković i dodaje kako su stvari u potpunosti različite.

“Gdje je problem? Neka on kaže”, zaključuje.

“Bilo je više prijetnji ovih dana”

Na novinarsko pitanje vezano za osiguranje kaže da se tu radi o procjeni stručnjaka. Novinari su ga pitali i o prijetnjama.

“Bilo ih je”, potvrdio je premijer, dodao kako ih je bilo više, a na pitanje jesu li bile pisane, kaže: “Nisu bile u razglednici, to više nije u modi.”

Novinari su ga pitali i hoće li se sastati s predsjednikom.

“Ne vidim u biti u vezi čega. Ne znam kako može pomoći kao netko tko relativizira koronu i radikalizaciju”, rekao je Plenković.

“Svi smo svjesni što lockdown znači”

Uslijedila su pitanja novinara o koronavirusu.

“Koliko god bili snažni, zdravi i mislili da nećete osjetiti koronu, neki drugi hoće. Neki će u bolnicu, neki u kisik, a neki će i umrijeti”, apelirao je još jednom na mlade.

Sljedeće pitanje bilo je vezano za lockdown.

“Mi smo svi svjesni što lockdown znači, da nismo, ne bi dali 6 milijardi kuna potpora. Ja razumijem da je ljudima teško, dugo traje, ide im na živce. Ali ako nismo disciplinirani, nećemo ovo pobijediti. Tako je u cijeloj EU”, zaključio je.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime