Plenković o štrajku: “Mislim da ćemo se dogovoriti”

Premijer Andrej Plenković ocijenio je u ponedjeljak da će se postići dogovor sa sindikatima obrazovanja, i to prvenstveno zbog djece koja trebaju ići u školu, i ustvrdio da su svi Vladini potezi bili konstruktivni i išli u korist zaposlenih u obrazovanju


Andrej Plenković

U razgovoru s novinarima nakon sjednice Skupštine Hrvatske zajednice županija, koji je trajao više od 16 minuta, premijer je ponovno opširno objasnio što je sve Vlada učinila po pitanju plaća u obrazovanju i cijeloj državi. Novinarima je poručio da je u priči oko štrajka u obrazovanju važna i uloga medija kako se ne bi slala poruka da treba “stisnuti i ucijeniti” onoga koji ‘racionalno upravlja zemljom tako da ne radi dug za one koji će doći sutra’.


– Njega sada treba stisnuti, ucijeniti i natjerati ga – na što? Vratiti se na staro – napraviti jedan tour po financijskim središtima, izdati obveznice, zadužiti se, vratiti deficit, isplatiti lovu i reći: “Bravo, odlično si napravio”, rekao je Plenković za HRT ustvrdivši kako bi to značilo da se ‘baca u smeće sve što je do sada napravljeno’. Dodao je kako to ‘ne ide tako’ te da ‘netko mora u zemlji vidjeti širu sliku, ako nema tko drugi, evo mi ćemo’. Ocijenio je da će doći do dogovora sa sindikatima.

Ne treba slati poruku da Vladu treba “stisnuti i ucijeniti”

– Mislim da ćemo se dogovoriti, mislim da se trebamo dogovoriti. Za dogovor je potrebno dvoje – mi smo tu. Sve što smo dosad napravili pokazuje da smo konstruktivni. Ni jedan potez niti riječ s naše strane nisu bili krivi. Svi su potezi in favorem, kaže Plenković.

– Najvažnija su djeca. Da bi mogla napredovati, naučiti, polagati ispite i biti spremna odgovarati na izazove. Sutra kad izađu na fakultete i tržište rada moraju nešto znati, a da bi nešto znali moraju ići u školu – rekao je.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime