Plenković napao oporbu: Da vam sutra treba pomoć od tih ljudi, nisam siguran da biste ju dobili

Premijer Andrej Plenković ponovio je kako je oporba iskoristila trenutak kada je jedan zastupnik parlamentarne većine u bolnici i da im to neće zaboraviti. Istaknuo je kako je to "potez bez presedana"


Predsjednik Vlade Andrej Plenković sazvao je parlamentarnu većinu na sastanak u Banske dvore. Nakon sastanka obratio se medijima.


– Oporba je otišla i time onemogućila Sabor da izglasa Izmjenu zakona o obnovi koji nije mogao biti izglasan jer nije bilo 76 zastupnika i time su poslali poruku svim našim ljudima na Banovini, Karlovačkoj i Zagrebačkoj županiji da nisu spremni pomoći. Oporba to također je danas propustila izglasati Isključivi gospodarski pojas, važan za zaštitu Jadrana, političku inicijativu koju se dugo čekalo – rekao je Plenković, pišu 24 sata.

– Treće, oni su isto tako propustili izglasati Nacionalnu razvojnu strategiju, ta tri dokumenta nisu izglasana. A zašto? Jer je jedan od zastupnika parlamentarne većine obolio od Covida-19. Danas smo u političkoj kulturi doživjeli potez bez presedana koji nema nikakve veze s demokracijom i kulturom. Taj potez ima samo jedan cilj, destabilizaciju političke scene – rekao je.

Dodao je kako su desnica i ljevica u oporbi sljubljeni.

– Bez imalo moralnih skrupula u situaciji kada je jedan zastupnik u bolnici – rekao je.

Plenković je poručio kako je parlamentarna većina stabilna.Na pitanje kako će se manifestirati njegove riječi da oporbi to “neće zaboraviti”, Plenković je rekao da je to nisko i da je mislio da to oporba neće napraviti.

– Da vam sutra treba pomoć od tih ljudi, nisam siguran da biste ju dobili. Da su oni većina i da imaju 76 i da im je zastupnik bolestan, ja kao čelnik HDZ-a nikada, baš nikada, ne bi srušio kvorum u takvoj situaciji. Oni su to napravili od srca i tome se vesele! – rekao je.– Ako se treba pristupiti reformi, primjerice HGK, tamo je ukinut doprinos na članarine, smanjenje su članarine nekoliko puta, smanjen je broj zaposlenika. Ni to nije dosta, treba ukinuti sve? Da ukinemo još zaposlenih, pa ćemo se onda pitati o instituciji koja je nastala u vrijeme Strossmayera, skroz bez veze? Druge komore postoje tek tako? Ili imaju neku ulogu – rekao je.

Poručio je kako nije problem u HSLS-u. Predsjednik Sabora ga nije utvrdio u dnevni red, glasovanje ne postoji. Zašto? Jer je parlamentarna većina rekla da želi pripremiti zaključak, jedan alternativni prijedlog u kojem bi bili sadržani stavovi parlamentarne većine, pa da se onda glasuje. A oporba kao reakcija na to, izlazi iz Sabora. Kaže “ne” ljudima s Banovine – poručio je Plenković.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
3
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
2
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime