Plenković i pola Vlade danas u Splitu: Potpisuje se ugovor o davanju na uporabu Dioklecijanovih podruma Gradu Splitu 

Na sutrašnjoj procesiji i misi povodom blagdana sv. Dujma u Splitu sudjelovat će predsjednica RH, Kolinda Grabar Kitarović

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovat će danas s počekom u 10 sati na Svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Splitad u Hrvatskom narodnom kazalištu Split.


Uz predsjednika Vlade Plenkovića bit će potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević, ministar državne imovine Goran Marić, ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac, ministar uprave Lovro Kuščević, ministar zdravstva Milan Kujundžić i ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek.

Prisjetimo se kako je to izgledalo lani:

Po završetku sjednice, u nazočnosti predsjednika Vlade Andreja Plenkovića, ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac i ravnatelj KBC Split Julije Meštrović, potpisat će Predugovor vezano za sufinanciranje pripreme strateških projekata Kliničkog Bolničkog centra Split.

Potom će Ugovor za projekt Dužobalna biciklistička staza i šetnica na području Grada Omiša potpisati ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac, ravnatelj SAFU-a Tomislav Petric i gradonačelnik Grada Omiša Ivo Tomasović.

U 11.40 sati, u nazočnosti predsjednika Vlade Andreja Plenkovića i ministrice kulture Nine Obuljen Koržinek, ministar državne imovine Goran Marić i gradonačelnik Grada Splita Andro Krstulović Opara, potpisat će Ugovor o davanju na uporabu Dioklecijanovih podruma Gradu Splitu (Dioklecijanovi podrumi, Obala Hrvatskog narodnog preporoda).

Nakon Svečane sjednice GV i dodjela nagrada Grada u 12 sati će se na istočnoj strani zgrade Gradske uprave obilježiti 28. obljetnica prosvjeda pred Banovinom, a nakon otvaranja moćnika i svečane Večernje u katedrali sv. Dujma, na Peristilu će se s početkom u 19.30 održati Smotra povijesnih postrojbi i udruga nematerijalne kulturne baštine sa oko 150 sudionika. Budući da se radi o programu koji bi mogao biti atraktivan za medijsko praćenje rezervirali smo prostor na prvom katu Luxora odakle će se kamerama moći snimiti događaj. Program će započeti nastupom KUD-a Jedinstvo koje će po prvi put izvesti Splitsko kolo u pratnji limene glazbe. Predstavit će se Viteško udruženje Kumpanija iz Čare, Gorjanske ljelje iz sela Gorjani kod Đakova, Udruga za očuvanje baštine cetinskog kraja, KUD Moreška iz Korčule, Dubrovački trombunjeri i Turopoljski bandijeri. Nakon jednosatnog programa sudionici će predvođeni Limenom glazbom Split iz Glazbene škole Josip Hatze u mimohodu prodefilirati od Peristila, preko Hrvojeve ulice, Rive i Marmotove do Trga Gaje Bulata.

Članovi povijesnih postrojbi i udruga nematerijalne kulturne baštine koji će imati nastup na Peristilu sudjelovat će i 7. svibnja u procesiji i sv. misi na Rivi, a pridružit će im se još Sinjski alkari, Društvo Poljičana sv. Jure Priko, Kliški uskoci, Šibenska gradska straža i Vranski vitezovi. Nakon sv. mise na Rivi Dubrovački trombunjeri će izvesti tzv. glasni pucanj na Matejuški.Dodajmo da će na sutrašnjoj procesiji i misi povodom blagdana sv. Dujma u Splitu nazočiti predsjednica RH, Kolinda Grabar Kitarović.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime