Podijelite
 • 179
 •  
 •  
 •  
 •  
  179
  Shares

20:30 – Požar je stavljen pod kontrolu, a vatrogasce čeka sanacija požara. Vatrogascima će tijekom večeri probleme stvarati bura.

18:30 –  Promet cestom D-8, na dionici Omiš-Dupci od 18,25 sati pušten za sav promet

17:45 – Vatra je zahvatila oko 50 hektara borove šume i niskog raslinja. Zemaljskim snagama pomažu i četiri kanadera i dva air tractora. Situacija na terenu je malo bolja.

– Stanje je bolje nego prije. Još uvijek rade kanaderi, a požar gasi 160 vatrogasaca iz 26 postrojbi. Kuće nisu ugrožene i nema stradalih. Požar još uvijek nije pod kontrolom, ali nadamo se da će biti uskoro. – kazao nam je zapovjednik JVP Split Ivan Kovačević.

 

16:35 – Kako nam javljaju čitatelji iz Mimica požar je došao u blizinu centra mjesta te je ugrozio jednu kuću koja se nalazi na osami u blizini stare ceste.

– VATROGASCI BRANILI KUĆE Požar od Lokve došao do Mimica, stanovnici spašavali automobile

16:15 – Prema našim informacijama ogromne gužve su nastale, a najkritičnije je u Gatima gdje su nastali gotovo zastoji. Stoga se svim vozačima koji žele izbjeći gužve savjetuje da koriste autocestu, jer će u Gatima naići na zastoje.

– OGROMNI PROMETNI ZASTOJI ZBOG POŽARA Najkritičnije u Gatima

15:55 – Kako javljaju iz PP Omiš, zbog požara u Lokvi Rogoznici promet s dionice Omiš-Dubci će se preusmjeriti zaobilazno preko Gata i Šestanovca.

– ZATVORENA JADRANSKA MAGISTRALA ZBOG POŽARA Sav promet se preusmjerava preko Gata i Šestanovca

15:35 – Kako naš portal saznaje iz pouzdanih izvora, uslijed brzog širenja požara vatra je zahvatila dvije cisterne DVD-a Omiš, a vatrogasci koji su bili u njima na vrijeme su pobjegli pred vatrenom stihijom te nitko od njih nije ozlijeđen. Kakvo je stanje cisterni vjerojatno se neće znati do lokaliziranja požara.

– DRAMA NA POŽARU Vatra zahvatila dvije vatrogasne cisterne, vatrogasci pobjegli iz vatrenog okruženja

15:30 – Požar se nastavlja širiti velikom brzinom. Kako nam javljaju čitatelji iz Mimica, vatra je stigla do samog ruba mjesta i širi se prema planini.

Od 15:15 sati zbog požara je u potpunosti blokiran promet na dionici Omiš Dubci te će se isti odvijati nzaobilazno preko Gata i Šestanovca.

RANIJE OBJAVLJENO:

Nešto prije 14 sati planuo je požar u Lokvi Rogoznici, predio Ivašnjak. Zbog vjetra požar se širi smjerom istok-zapad, a vatrogasci ga pokušavaju obuzdati.

Na teren su izašli vatrogasci s omiškog područja, a zbog brzog širenja požara pridružili su im se vatrogasci iz ćitave S plitsko-dalmatinske županije. Na terenu su aktivirane i sve zračne snage.

Promet na Jadranskoj magistrali se od 14 sati odvija jednim kolničnim trakom uz regulaciju policije.Podijelite
 • 179
 •  
 •  
 •  
 •  
  179
  Shares

Komentiraj

Napišite komentar

* Obvezno potvrditi GDPR

*

Slažem se

Upišite svoje ime