Iznad popularne splitske plaže Firule, otvorena je nova pizzeria varljivog imena – Piccola. Da, kada smo krenuli do pizzerije, mislili smo da će nas dočekati pizza koja će po veličini odgovarati samom imenu, ali u nastavku teksta otkrit ćemo vam kako smo se gadno prevarili.

Prije nego što smo posjetili Piccolu, odlučili smo pogledati kritike na jednom od popularnih online servisa za naručivanje hrane i ono što je sigurno – pohvala ne nedostaje. Ipak, radi se o majci svih brzih zalogaja i zato smo se u dobre recenzije odlučili uvjeriti sami.

Kada smo zakoračili kroz vrata pizzerije, uhvatio nas je osjećaj kao da smo došli po fetu pizze negdje na istočnoj obali SAD-a: visoki stolovi, barske stolice, neonska slova bijela boje kojima je ispisan natpis Pizza, prepoznatljivi mirisi, picajol ispred nas vrti tijesto, dostavljači jure jedan za drugim na dostave…sve to asociralo nas je na slavne njujorške pizzerije u koje svratite s ulice, zgrabite komad i nastavite svojim putem. I gdje je poanta uvijek ista – pojesti dobar komad Pizze!

Prema riječima vlasnika, američki tip pizzerija jedna je od inspiracija, što se može vidjeti po ponudi, a bogami i obilatosti. Tu iskače Debela pizza s istaknutim ALA Chicago Style. Vlasnik nas je odmah upozorio da to nije autentična Chicago Style pizza, već kombinacija američke i domaće pizze koju smo navikli jesti kući kod “matere”.  I zaista, čim se ispred nas pojavila pizza s debelim i jako ispečenim tijestom, prebogata nadjevima, jedva da i stane u kutiju za dostavu, postao nam je jasan spoj američke i materine pizze. I da se vratimo na početak ovog teksta, razlog zašto nas je ime Piccola navela na krivi trag.

Inače, Debela dolazi sa svim nadjevima koji su dostupni i na “običnim” pizzama (u ponudi su 24 vrste pizza), a većinu ih znate  – Mješana, Slavonska, Gurmanska, Tuna, Vegetarijana… pa sve do Paesano pizze (sa šunkom i feta sirom) i pizze Piletina. Prema riječima dostavljača, posljednje dvije su trenutno hit za dostavu.

Koliko god imali veliki apetit, Debela će najesti dvije osobe bez problema. Naravno, ne moramo svi jesti kao “Ameri”  – za lakše kategorije tu su i ostale hrskave pizze normalnih, ali i jumbo veličina.

Kao pravi pizzafili, drago nam je da Split dobio još jedno mjesto gdje se stvarno može pojesti i naručiti dobar i bogat komad pizze. A kada su vrata do pizzerije palačinkarnica Milky te već  prepoznatljiv Fast Food Mala Kuća, za ukusan zalogaj znate gdje se treba uputiti – na adresu Put Firula 37. A za sve ostale kojima se ne ide u đir, tu je dostava.

Pizzeria Piccola – službena Facebook stranica.

 

 Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime